Новият старши треньор на националния отбор на България по футбол Младен Кърстаич предвижда множество промени в титулярния състав за утрешното домакинство на Гибралтар от 21:45 часа в срещата от петия кръг от група С4 на турнира Лига на нациите на УЕФА. Това е нормално предвид състава, който е избран да представлява страната в мачовете с Гибралтар и Република Северна Македония.

Селекционерът ще даде възможност за изява на Илия Груев и Марин Петков срещу аутсайдера в групата. Двамата младежи се представиха отлично в клубните си отбори Вердер Бремен и Левски в последните месеци.

В състава може да има доста други ротации предвид предстоящото значително по-тежко гостуване на Република Северна Македония на 26 септември. Двете срещи са изключително важни за родния футбол, тъй като при две победи България ще запази мястото си в групата. Също така ще си гарантира позицията в четвърта урна при жребия за квалификациите за Евро 2024.

Така на "Лудогорец Арена" очакванията са Младен Кръстаич да заложи на схема 3-5-2 или 3-4-3. Като на вратата на българите ще пази Даниел Наумов, който ще замени титуляря от първите срещи в тазгодишното издание на турнира Николай Михайлов и Светослав Вуцов. В защитата вероятно ще стартират Валентин Антов, Петко Христов и Антон Недялков. В средата на терена ще действат Илия Груев, Филип Кръстев и Илиян Стефанов. По крилата ще стартират Марин Петков и Иван Турциов, а в предни позиции ще се разчита на Радослав Кирилов и Кирил Десподов.

Снимки: Sportal.bg