Националният селекционер Младен Кръстаич говори преди своя дебют начело на "лъвовете" - срещу Гибралтар в Лига на нациите. Срещата е утре вечер, а днес сръбският специалист говори пред българските медии в Разград.

"Искам да кажа, че едва чакам мачовете. Четири-пет дни сме заедно, атмосферата е страхотна! Всички футболисти са здрави. Не деля футболисти на дебютанти или такива, които са играли - всеки футболис с български паспорт, е добре дошъл. Няма бивши, тези в списъка, са най-добрите в момента. Не съм човек, който говори за предишните мачове. 

7

Със сигурност цяла Европа беше изненадана от това равенство с Гибралтар, с цялото ми уважение към тях. Смятам, че сме фаворити. Футболистите имат качествата, трябва ни поддръжката на публиката. Не търсим алиби в случай на неуспех. Имам трима вратари, които са много добри. Вероятно сте разбрали от новините, че Десподов ще е капитан. За нас мачът е изключително важен. С победа ще си гарантираме място в групата - футболистите го знаят. 

Не мислим за изпадане от групата - никога не съм разсъждавал така. Цел номер 1 е да изнесем един добър мач срещу Гибралтар. Футболистите заслужават похвала за показаното през последните пет дни. Ще сме максимално концентрирани за мача. Винаги за мен е било важно да бъда част от отбора. Не съм възпитан да се изтъквам. Като треньор се старая да правя така, че футболистите да максимално концентрирани. Добрата атмосфера позволява играчът да дава своя максимум. Имам и аз своите граници, естествено. Винаги мога да разбера, когато не се получи нещо на терена  - удар, пас, но не приемам да нямаш желание. 

Много големи партиоти са футболистите! Винаги съм разсъждавал - ако отида в Шалке и не съм фен на Шалке, какво правя там? Следя всички първенства, но фокусът е върху българското първенство. Лудогорец за мен е най-класният отбор в българското първенство, но пет отбора се борят за първото място. Апелирам българските клубове да използват повече български футболисти", заяви Младен Кръстаич в Разград.

Снимки: Борислав Цветанов