Ръководството на Левски излезе със сензационна декларация, след като Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи тежки санкции на тима след дербито с ЦСКА - София, спечелено от “сините” с 2:0. 

Отборът на Станимир Стоилов бе наказан с един мач без публика и глобен с 13 300 лева заради различни провинения на привържениците. 

Странното е, че шефовете на "сините" приветстват своите привърженици да напълнят стадион "Георги Аспарухов" за срещата, в която клубът е наказан, заплашвайки очевидно с неподчинение, като приветстват президента на БФС Борислав Михайлов да спре феновете или да послуша ръководството на 26-кратните шампиони и да напусне поста завинаги!

Причината затова е, че на ПФК Левски не е била предоставена възможност да се запознае с доклада на дежурния делегат след мача с ЦСКА-София и на другите документи по преписката, да присъства чрез свой представител на заседанието на комисията или поне да представи становище.

Както е известно, Борислав Михайлов, който е легенда Левски, бе издигнат на последния конгрес именно от "сините". Капитан на столичния гранд до преди месец бе и синът на легендарния вратар - Николай Михайлов, който загуби титулярното си място след отпадането на Левски от Лигата на конференциите.

Левскари, 

обръщаме се към Вас по повод решенията на Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз от 20.09.2022 г., с които на нашия клуб са наложени редица наказания, сред които и най-тежкото възможно - забрана за игра пред публика. 

Стоически изтърпяхме съдийските подигравки с „Левски“ в мачовете с „ЦСКА 1948“ и „Локомотив“ (София). Решихме да се концентрираме върху собствените си грешки. 

Няма, обаче, да приемем претенции за принципност от страна на футболната ни централа и нейните комисии единствено на гърба на „Левски“. Поне докато не получим ясен отговор на няколко въпроса. 

Защо на „ПФК Левски“ не бе предоставена възможност да се запознае с доклада на дежурния делегат след мача с „ЦСКА-София“ и на другите документи по преписката, да присъства чрез свой представител на заседанието на комисията или поне да представи становище? Защо преградихте напълно пътя ни за защита? Ние и до момента не знаем въз основа на какви факти е наложено наказанието. 

Защо за по-тежки нарушения първоначалната санкция, наложена на „Локомотив“ (Пловдив) от два мача без публика, бе изцяло отменена? Забележете, с решение на Апелативната комисия, която невероятно как намери жалбата за допустима при наличието на безумния по своята същност, но иначе ясен текст на чл.53, ал. 2, б. д от ДП, според който само решения на ДК, с които се налагат наказания за повече от две срещи лишаване от домакинство, подлежат на обжалване. 

Колко „принципен“ и акуратен в доклада си бе дежурният делегат на мача на 29 август 2022 г., когато на стадиона в Борисовата градина летяха предмети към делегацията на гостуващия тим? Защо тогава не последва подобно наказание? 

Кога Дисциплинарната комисия ще започне да следва европейските норми и практика при определянето и налагането на наказания, вместо телефонното право? 

Все риторични въпроси, на които БФС няма отговор.
 
Нека да е напълно ясно. Не искахме специално отношение, нито привилегии, а да бъдем еднакво третирани с всички други клубове. Не го получихме. 

Затова каним нашите привърженици да напълнят стадиона на следващия мач с „Ботев“ (Пловдив). 

Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги! 

„ПФК Левски“