Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов говори пред Sportal.bg относно случващото се в българския футбол и в частност в ЦСКА - София и ЦСКА 1948. Екзекутора на Ливърпул призна, че докато е бил треньор на ЦСКА - София, е имал среща със собственика на клуба Гриша Ганчев, на която са присъствали и четирима запалянковци. По инициатива на Ганчев разговорът е бил записан, а Младенов обяви, че за него няма проблем той да бъде пуснат в публичното пространство.

Легендата на българския футбол отново призова за един ЦСКА и обединение. Това можело да стане като акциите отидат в ръцете на феновете и легендите, а богати хора като Ганчев и Найденов подпомагат като спонсори издръжката на “червените”.

“Последните 20 години има голямо отстъпление в българския футбол. Загубихме имидж, авторитет. Това се отразява на всички - треньори, състезатели. Всички го виждаме това изоставане - като започнем от инфраструктурата и завършим с качеството на футбола. С изключение на няколко клуба. Липсват водещите хора, които трябва да са футболни хора. Това не само бави развитието, но и го дърпа назад. Има клубове, в които се работи професионално, но те са много малко в българския шампионат”, започна Младенов, който коментира най-хубавите и най-лошите си моменти като треньор.

“Най-добрите моменти са много, изобилстват. А най-лошите - когато съм си тръгвал, защото се работи непрофесионално. Не само в България, но и в чужбина. Едно се договаряме, друго се върши. Последният ми престой е подобен”, разясни Младенов, който призова фена Никола Дърпатов да не говори много, а да му върне парите, които му дължи от дълги години.

“Този господин ми е длъжник, нека си изплати задълженията към мен и тогава да говори. Дал съм му заем и дълги години не го връща. Коментира неща, от които е много далеч”, заяви Екзекутора на Ливърпул, след което призова за един ЦСКА.

“Няма срамна работа, взех правилното решение и целта, каузата отново е ЦСКА. И аз съм убеден, че ще успеем. Трябва да има един ЦСКА. Казах го и мога да го повторя отново - няма човек, който може да ми отнеме ЦСКА от сърцето. Дадох толкова много на ЦСКА, че никой не може да ме обвинява в предателство. Скачал съм срещу институци. Винаги ще защитавам ЦСКА.

Търсят се повече интирги, а не същността на това дело, с което сме се нагърбили. Това, за което коментираме е акционерлно дружество, акциите да бъдат 100% във феновете и легендите, а не в един собственик, който решава вся и всьо.

Всичко това е във феновете и футболните хора, които ще взимат определени решения. Те трябва да преценят. Всички сме убедени, че рано или късно това ще стане - ще има един ЦСКА. Какво по-хубаво от това да съберем богати хора, които да инвестират в ЦСКА. Има много мераклии да инвестират в ЦСКА - и Гриша Ганчев, и други. Това е идеята, а не да се настройваме едни срещу други, да водим войни и да казваме “това е нашият враг”. По-голямата чат от легендите в едната страна, по-малката част - от другата. Фенската маса трябва да бъде обединена, това е пътят. Така мисля и така разсъждавам.

Никой няма право да ме обвинява и да взима решение вместо нас. Отишли Ради Здравков и Спас Джевизов да работят в Лудогорец и били предатели. Или сега ние сме предатели. Още повече, че идвам в клуб, който е пълен с легенди и цесекари. Никой не може да каже, че сме по-малко цесекари от тези, които бяха на “Армията”, скандираха…

Нямам намерение към никого да се обръщам и да давам акъл. Всеки е в правото си да действа както е необходимо. Беше ми срамно и болно. Мъка ми беше добре организирани хора какво ще направят. Тази цялата гнус да се изсипе срещу нас. Всичко това беше добре организирано. И един от охраната, който беше с Ради Здравков, го объркаха с мен. Това не са цесекари. Убеден съм, че всичко беше организирано. Имах информация и затова не отидох на мача”, разказа болката си Стойчо Младенов, който коментира и прословутата среща между него и Гриша Ганчев.

“Когато се завърнах, една част от феновете от сектор “Г” дойдоха при мен. Когато реших да си подам оставката, извиках Иван и му казах, че ще си подам оставката, казах го и на Дани Ганчев. Същевременно на среща бяха поканил и четирима от феновете. Нищо грозно нямаше. Просто се казаха истини. Не се спести нищо, но нямам намерение да казвам какво се е случило. Не мисля, че трябва да се случи. Има запис, защото по желание на Гриша Ганчев се записваше. Ако искат да го пускат, аз нямам никакви проблеми.

Очаквах подкрепа от феновете. За мое голямо разочарование не я получих навреме, а след това. Ако я бях получил, щях да остана. Тогава един фен попита дали има шанс да остана и аз казах: “да, ако получа цялата спортно-техническа власт”. Така че няма проблем от моя страна да пуснат записа. Ако искат, нека го пуснат. Няма скирто-покрито”, категоричен е Младенов.