Трагичен в защита Ботев Пловдив съживи още един мъртвец. Този път в ролята на нуждаещ се влезе тоталния аутсайдер в Ефбет лига Спартак Варна, който се наложи над канарчетата като домакин с 3:2. Ако трябва да се обобщи картиката в този мач за Ботев Пд то може да се каже, че в атака жълто-черните „удариха голяма греда“, а в защита „играха като дървета“. За трагикомичното преставяне този път допринесе и наставника Копич, който в момента на подем на канарчетата, когато те се мъчеха да докарат резултата до 2:2, едновременно бяха заменени двамата от тримата централни бранители и това мигновенно доведе до гол за домакините в нeориетирания защитен вал. В атака жълто-черните удариха 3 греди и могат да обвинят късмета си, но в крайна сметка нападателите на Спартак показаха на гостите си, как се вкарват 3 гола с 2 точни удара във вратата.

Двата отбора се вкопчиха в здрава битка след началния съдийски сигнал. Първото по-сериозно положение бе пред вратата на домакините, но бранителите се справиха с рейд на Ману в наказателното поле. В 6-ата минута Бароан засече с левия крак центриране отляво, но изпрати топката в аут. В 17-ата минута „соколите“ организираха атака отдясно, която завърши с центриране към Ромееш, който шутира от воле, но в аут. Само 120 секунди по-късно Херман отправи топовен удар от ъгъла на големия пеналт. Дичевски се разтегна и изби с една ръка, топката се удари в напречната греда и излезе в корнер. В 28-ата минута Етоо отне топка в центъра на терена, осъществи 20-метров дрибъл и стреля от границата на пеналта, но над вратата.

Към края на полувремето Ботев увеличи натиска и на два пъти имаше възможност да отбележи. Първо, в 43-ата минута, Ману комбинира с Брахими и отправи удар по земя от десетина метра, който срещна крак на бранител в синьо и излезе в корнер. След центрирането последва разбъркване и удар на Ману, който се спря в мрежата на Спартак, но реферите отмениха гола, преценявайки, че Генев е извършил нарушение секунди по-рано. В даденото от рефера двеминутно продължение Генев центрира отляво, Бароан се извиси над всички и с глава изпрати топката в напречната греда.

Второто полувреме започна изненадващо на фона на показаното от двата отбора през първата част. Димитров бе изведе отляво. Последва подаване по земя към Васев, който изпревари Супрайен и с едно докосване вкара под плонжа на Ханкич за 1:0. Ботев пробва да върне барзо попадението, но в 52-ата минута Спартак удари за втори път. Брахими извърши нарушение отдясно до тъчлинията. Митев центрира в наказателното поле, а крилото на „канарчетата“ си отбеляза автогол в опит да изчисти с глава. Пет минути по-късно Будинов фаулира Брахими в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, която Бароан реализира с шут по земя в дясно на вратата.В 68-ата минута Ботев като по чудо не изравни. Етоо отправи бриялнтен фалцов удар с десния крак, а топката за трети път се отби в напречната греда на домакините.

В 74-ата минута най-активният в предни позиции за домакините – Здравко Димитров, проби отляво, навлезе в наказателното поле и върна топката към точката на дузпата, където бе Руменов, който я изпрати за трети път във вратата на пловдивчани. Секунди преди това старщията на Ботев бе заменил едновремнно двама от тримата си централни бранители – Генев и Пунчец.

В добавеното време Ботев получи право да изпълни втора дузпа за нарушение срещу Ману. Самият потърпевш бе точен след добра реакция на стража и добавка, и вкара за крайното 3:2.