Собствениците на Локомотив Пловдив твърдо са решени да стъпят още по-сериозно на футболния пазар. Именно поради тази причина в най-скоро време те ще стартират процедура по закупуване на нискоразреден клуб във Франция.

Целта е той да се изкачи до Лига Национал или Лига 2 и в него да се подвизават едни от най-талантливите млади футболисти на „смърфовете“. По този начин те ще са по-близо до полезрението на водещите европейски отбори.

Именно това е идеята на посещението в Пловдив на френската легенда Луис Фернандес. Очаква се той да консултира собствениците на черно-белите, а впоследствие да съдейства при сделката, като се заеме и с развитието на проекта, твърди „Тема спорт“. В тази връзка се очаква съвсем скоро черно-белите да започнат със сериозни инвестиции в своята Академия. Предстои и изграждането на модерна тренировъчна база в квартал “Тракия“.

Луис Фернандес е европейски шампион с Франция от 1984 г., както и бронзов медалист от Световното през 1986-а. За петлите има 60 двубоя и 6 гола. Има записани над 200 мача за ПСЖ, играел е още за отборите на Кан и ФК Париж. Като треньор е водил тимовете на ПСЖ, Атлетик Билбао, Еспаньол, Бетис, Израел и Гвинея.