Ветеранът Хоакин блесна с великолепно попадение и поведе Бетис към победата с 3:2 срещу Лудогорец, пишат испанските медии след мача в Лига Европа снощи. 

„Бетис бе ефективен в атака и хаотичен в защита. Гол на 41-годишния Хоакин тласна Бетис към победата, но тимът трябваше да трепери до края, след като Лудогорец пропусна да изравни в последната минута. В крайна сметка Бетис спечели и се утвърди като едноличен лидер в групата с пълен актив след първите два мача“, пише вестник АС. 

„Бетис не изигра най-добрия си мач и трябваше да страда, но удържа победата и поведе в класирането. Лудогорец оказа по-голяма съпротива от очакваното и в края можеше да измъкне точката“, коментира вестник „Марка“. 

Андалусийското издание „Диарио де Севиля“ не пести суперлативи за представянето на Хоакин и признава класата на Лудогорец. „Страхотен гол на капитана Хоакин даде приятен привкус на победата, която не дойде никак лесно. Шампионът на България от последните години, съставен от играчи от цял свят, предложи приятен футбол с трайно притежание на топката, което затрудни и обърка Бетис“, пише „Диарио де Севиля“.

Снимки: Imago