Лудогорец не успя да победи Арда в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. “Орлите” не бяха достатъчно убедителни срещу организирания тим от Кърджали и логично не съумяха да вземат трите точки. Все пак също така на два пъти и съдийски отсъждания се оказаха в ущърб на домакините и два техни гола бяха отменени след спорни ситуации. Матиас Тисера откри резултата още в 18-ата секунда на срещата за разградчани, но Георги Терзиев си отбеляза автогол преди почивката за 1:1.

"Орлите" откриха още в 18-ата секунда на срещата. Тогава грешка на Милен Стоев позволи на Рик да му отнеме топката и да намери в наказателното поле Десподов и Тисера, който преодоля вратаря и прокара кълбото зад голлинията въпреки няколкото футболисти на гостите там.

В 23-ата минута домакините можеха да удвоят, но удар на Десподов с десния крак бе докоснат от Анатоли Господинов и след това се отби в гредата.

В 28-ата минута гостите обаче стигнаха до изравняване. Остро центриране на Александър Георгиев изненада Георги Терзиев, който засече топката в собствената си врата за 1:1.

В средата на втората част двата тима си размениха по едно много чисто положение. Милен Желев намери Ел Мами Тетах в наказателното поле и полузащитникът стреля, но Падт спаси. След това пък Терзиев можеше да се реваншира за автогола и засече с глава центриране, но Иван Коконов изби от голлинията.

В 79-ата минута гол за Лудогорец бе отменен. Нонато прати топката в мрежата след разбъркване, но преди това бе отсъдена засада на Сисиньо. Положението бе прегледано от ВАР и решението бе потвърдено. Повторенията обаче оставиха съмнения, тъй като ситуацията бе много тънка.

Малко по-късно втори гол за "орлите" бе отменен. Недялков стреля с глава от корнер, а на голлинията Иван Коконов вкара топката във вратата си в опит да изчисти. До него обаче бе Игор Тиаго, който бе в засада и от ВАР прецениха, че е влияел на действията на играча на Арда.

В края на мача гостите останаха с човек по-малко, след като Джунейт Али си изкара втори жълт картон и остави тима си с десет души, но това не помогна на Лудогорец.

Така шампионите допуснаха втора грешна стъпка от началото на сезона. Към момента все пак Лудогорец е лидер с 23 точки - еднакъв брой с ЦСКА 1948. “Орлите” обаче са и с два мача по-малко. Арда от своя страна е девети със 17 точки.

ЛУДОГОРЕЦ 1:1 АРДА
1:0 Тисера (1)
1:1 Терзиев (28-а)

Състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): 1. Падт, 14. Групер, 5. Терзиев, 32. Пластун, 21. Карничник, 6.Пьотровски, 20. Нонато, 95. Каули, 73. Рик, 11. Десподов, 10. Тисера
Старши треньор: А. Шимунджа

АРДА (4-2-3-1): Господинов, 2. Али, 3. Сако, 4. Стоев, 11. Георгиев, 24. Петков, 80. Котев, 17. Коконов, 26. Тетах, 18. Ндиайе, 97. Жуниор
Старши треньор: А. Тунчев

СЪДИЯ: Георги Димитров
СТАДИОН: "Хювефарма Арена", Разград
НАЧАЛО: 19:45 часа

Снимка: startphoto.bg