Собственикът на Ботев Георги Самуилов се е отказал да тегли кредит от така наречения Фонд на фондовете за довършването на стадион Христо Ботев, научи PlovdivDerby.com. Както преди няколко дни първи ви информирахме бизнесменът вече е осигурил финансовите средства за довършването на дома на канарчетата. Това обаче е станало с теглене на обикновен кредит, а Самуилов е обезпечил заема със собствени активи, твърдят запознати. По този начин бизнесменът се е ангажирал лично със сбъдването на мечтата на хиляди ботевисти.

Преди да се появи вариантът с Фонда на фондовете, Георги Самуилов бе заявил публично на пресконференция, че ще гарантира евентуален кредит със собствени активи. Именно към този вариант се е върнал бизнесменът в последните седмици.

Припомняме ви, че на последната си пресконференция Самуилов заяви, че най-късно до 1 септември строителството на Колежа ще бъде подновено. По всичко личи, че това ще се случи още август месец и срокът ще бъде спазен. В Ботев Пловдив тече трескава подготовка за рестарта на стадиона, а в града под тепетата вече се чува, че няколко фирми производители на строителни материали са получили запитвания за големи заявки от Главболгарстрой.

Самуилов разкри на последната си пресконференция и че стадионът ще носи името Инса Арена.