Офанзивният халф на Ботев Пловдив Емануел Току (22 г.) е бил много близо до трансфер в Белгия. Ганаецът е бил силно желан от Льовен, който се движи в челото, като има 5 победи, 1 равен и 2 загуби от началото на сезона.

Белгийският клуб е излязъл с конкретна оферта, която обаче първоначално не е удоволетворила „канарчетата“. Те искали повече за състезателя. Впоследствие жълто-черните сколнили да намалят, но вече било късно, твърди „Тема спорт“. Не е изключено през зимата Льовен отново да погледне към Току. Той дойде в „Коматево“ през февруари 2021 година, като в началото бе под наем от датския Фремад Амагер. После Ботев придоби изцяло правата му и подписа с него до лятото на 2024 година.

Ганаецът е останал разочарован от проваления трансфер. Той дори бил съгласен да иде някъде под наем, но това не се случило, заради проточените преговори. Случайно или не – Емануел Току не игра в шампионатния мач срещу ЦСКА 1948, спечелен от „канарите“ с 2:0. Африканецът записа 59 официални срещи за Ботев, в които е вкарал 7 гола.

Това лято жълто-черните се забавиха и при още една сделка – преотстъпването на Димитър Тонев в Берое.