Селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Росен Барчовски се захвана с новата си задача, а именно да направи ЦСКА един от най-добрите отбори в НБЛ. 

Вчера „армейците“ проведоха първо занимание в пълен състав, като в него се включиха 14 баскетболисти. 

Барчовски отдели време, за да застане пред камерата на Sportal.bg и Sportal TV, за да разкаже за емоциите от ЕвроБаскет 2022, които все още го държат, както и за малшанса на България да продължи напред към 1/8-финалите в Берлин. 

„Емоциите продължават и ще продължават доста дълго време. Не е лесно човек да се отърси от такива неща, те са по-скоро положителни. Продължават, защото продължава и самото първенство и продължават сравненията – ако ние бяхме там как бихме стояли и т.н. Полека-лека ще ни се отрезвят главите и ще си направим точния анализ.“, сподели Барчовски. 

21

Той говори и за контузията на града Станимир Маринов, ситуацията с Дий Бост, както и натрупаната умора при суперзвездата на българския баскетбол Александър Везенков. Върнахме опитният специалист към българската действителност, като поговорихме и за първия съперник на ЦСКА през новия сезон в елита, както и за предполагаемото място, на което ще се играе Вечното дерби. 

„Спартак Плевен е много опасен съперник. Много сериозен отбор, който изгради последната година много неща и по отношение на амбиции, и на организация, и на работа. Ръководството им работи добре, Тошко Тодоров е много амбициозен. Взеха много добри играчи и имаха такива. Много от тях ще са пределно амбицирани, включително и такива, които не са попаднали в националния отбор, но това е съдбата. Очаквам много труден мач, но има време.“, обясни треньорът на „червените“. 

Старши-треньорът на "армейците" коментира и домакинския фактор, като разкри и новини около селекцията на ЦСКА. 

Всичко, което Росен Барчовски сподели пред нашата камера, вижте във видеото!

Снимки: Владимир Иванов