Истински късмет е, че няма жертви от сблъсъка. Аз се движех по главния път – ул. „Христо Ботев”, с 30 км/ч, когато микробусът с пътници се заби в камиона ми, почти челно. Това разказа пред Флагман.бг водачът на ИФА-ата, участвала в катастрофата в Средец, която стана по-рано днес.

По думите му микробусът се е забил в предната гума на тежкотоварния камион, тъй като водачът му не е спазил знака „Стоп”, позициониран на ул. „Димитър Богоев”. От удара се е скъсал моста на камиона.

По чудо няма сериозно пострадали пътници. В микробуса са се возили 17 човека, а водачът на Ифа-та в момента е на преглед в бургаската болница, където ще му направят рентгенова снимка на ръката и гърдите. Той каза още, че щетите по камиона са доста сериозни.

 

Полицейският екип на място е констатирал, че пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателно и причината за сериозния сблъсък е неспазване на пътните знаци и отнемане на предимство.

На място се очаква да пристигне и Динко от Ямбол с танка си, за да помогне Ифа-та да бъде изтеглена от местопроизшествието, допълни още водачът на камиона.