Камено блести! Започва и ремонтът на площада в центъра

Другата седмица стартира процедурата по демонтаж на старите плочки, разкри кметът Жельо Вардунски


Местната църква вече има нов вид, работниците напускат обекта до дни, стартира и санирането на Общината

Малкото градче в югоизточната част на Бургаска област - Камено, започва всячески да придобива нов, съвременен и супермодерен вид. Буквално дни делят площада в центъра на града от стартирането на дългоочаквания ремонт. Още в началото на седмицата започват строителните дейности, като първо ще бъдат демонтирани старите начупени и деформирани плочки. Това разкри пред Флагман.бг кметът на Камено Жельо Вардунски. 

Освен това озеленената част на парка също ще бъде променена. Първо ще бъдат премахнати корените на старите отсечени дървета. На тяхно място ще бъдат засадени красиви и здрави дървета, и цялото озеленяване ще бъде подсилено, за да придобие паркът перфектен вид. От начупените пейки няма да има и следа - вместо тях в долния край на площада ще бъде изградена голяма сцена, на която местните ще посрещат следващите празници. 

"До 15 юли ще изтече поръчката за строителния надзор, тогава вече официално започва ремонтът", каза още кметът. Той допълни, че още на следващия ден - 16 юли, ще започне санирането на сградата на Общината. 

До няколко дни се очаква да приключат и ремонтните дейности по църковния храм, намиращ се вляво от Общината. В момента майсторите полагат теракота в сградата, а отвън може да се види готовият вид на купола. 

Кметът Жельо Вардунски посочи, че в момента се работи и по озеленената част на храма - посипват че градински с чернозем. Официалното откриване обаче ще бъде когато църквата реши - вероятно на някой от предстоящите големи църковни празници. 

Трябва да отбележим, че освен ремонтите, които ще променят облика на града, каменовци вече могат да се похвалят с надпис "Аз