Пеевски: Партийната субсидия е 1 лев, този въпрос е свършил!

„Ма разговорите с управляващата партия приключиха. Ако те не си държат на думата, си е техен проблем"


Щом са попарили българските деца и детските градини, да са живи и здрави, каза депутатът за ГЕРБ

И най-могъщият депутат Делян Пеевски се заяде заради процедурата във връзка с идеите за промени на финансирането на партиите.

Днес Пеевски пристигна на работа в парламента.

По повод очакваните консултации по темата с партийните субсидии той каза: „На второ четене приети закони – какви консултации? Това е смешно, което се случва в момента. Субсидията е приета на второ четене 1 лев, този въпрос е свършил.”

Всъщност законът е приет на второ четене, но само на ниво комисия и не е минал в пленарна зала. Според Пеевски обаче това е невъзвратим проблем и оттук нататък биха били нарушени правилата.

„Има ли такава парламентарна техника? Субсидията е 1 лев, колеги”, отсече Пеевски.

„Ма разговорите с управляващата партия приключиха. Ако те не си държат на думата, си е техен проблем. 1 лев! Оставаме да видим какво ще направят те. Ако се извъртят, те да се извъртят. Ние сме казали – 1 лев? 1 лев. ДПС винаги прави, каквото казва. Да видиме ГЕРБ. Лек ден, колеги”, добави депутатът.

След репортерска констатация, че предложения на ДПС са били попарени, Делян Пеевски каза: „Щом са попарили българските деца и детските градини, да са живи и здрави. Лек ден!”

По отношение на партийните субсидии Пеевски бе подкрепен от съпровождащия го номинален председател на ДПС Мустафа Карадайъ, който повтори тезата си от вчера, че сроковете за предложения за промени на второ четене са изтекли. Процедурата не позволявала корекции оттук нататък. 

Карадайъ каза и че ДПС вече е върнала надвзетата партийна субсидия според наскоро приетите законови промени. 


В категории: Политика