Жега! Живакът в термометрите скача до 35 градуса, но нов циклон носи дъждове

Времето днес ще е слънчево и горещо, без валежи, каза Николай Василковски


Прогноза за времето - четвъртък, 27 юни 2019 г.

Времето днес ще е слънчево и горещо, без валежи. Облачността ще е лека, купеста в планинските и предпланинските райони. Температурите в най-горещите часове ще е между 30 и 35 градуса, каза водещият по Нова телевизия Николай Василковски.

Около Черноморието има всички предпоставки за един приятен ден на плажа. Слънчево и сухо с лек прохладен бриз и температури от 30 градуса по северното до 32 градуса по южното крайбрежие. Температурата на морската вода – 26-27 градуса, вълнението ще бъде слабо с височина на вълната до 1 метър максимум.

Ново смущение на времето обаче очакваме в петък и събота. Вследствие на циклон в Северна Европа над Балканите от север на юг ще премине студен атмосферен фронт. Превалявания ще има по линията на фронта, по-значителни в петък в централните райони на страната и по-конкретно в Предбалкана на Централна Северна България. Валежите ще са придружени от гръмотевични бури с опасност от градушки. Очакваме и силен вятър, особено по откритите места в планините.

Дневните температури през почивните дни ща паднат с 2-3 градуса и ще са около 25-27 градуса. Времето обаче ще се запази сухо чак до средата на следващата седмица.
 


В категории: Времето днес