Валери Симеонов: Срещу Закона за шума протестират нарушителите

Едни бизнесмени-нарушители сами са си направили сдружения и сега се готвят да протестират срещу Закон, който съществува от 13 години, каза Симеонов


Лидерът на НФСБ бе категоричен, че Законът за защита от шума в околната среда, приет от Парламента през миналата седмица, ще въведе ред

„Срещу Закона за шума протестират нарушителите – хора, които вече са санкционирани с протоколи и актове. Те са направили сдружение и сега ще правят някаква имитация на протест. Ще протестират срещу ограничения, които ги има и в съществуващия закон, от 2006 г., защото, Законът за шума, в който има ограничения за озвучаване нощно време, действа от 1 януари 2006 година”.

Това заяви лидерът на НФСБ и съпредседател на „Обединени патриоти” Валери Симеонов в предаването „Още от деня” на БНТ тази вечер.

Той беше категоричен, че Законът за защита от шума в околната среда, приет от Парламента през миналата седмица, ще въведе ред.

„Защото досега българският туризъм пъшкаше от огромните суми, които трябваше да плаща заради рекламации от страна на чуждестранните туристи. Те стоят тук 7 или 14 дни, правят рекламация заради това, че не са могли да спят и българските хотелиери изплащат на големите туроператори огромни суми, без да носят вина. Просто защото в съседство е имало дискотека, която е побърквала чужденците”, посочи Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ бе категоричен, че Законът за защита от шума не е единствено за Черноморието, а засята цялата страна.

„Президентът за пореден път се показа като политик, а не като президент на нацията”. Така Валери Симеонов отговори на въпрос на водещата за наложеното от страна на президента вето за Черноморието.

„Защото мотивите, с които той върна законопроекта са, че не са осигурени места за свободно поставяне на палатки, за т.н диво къмпингуване. Този мотив е лишен от основание, защото в закона е заложен срок за обособяване на такива места и този срок е след година и половина, тези места да бъдат обособени в общински, държавни или частни имоти”, подчерта Валери Симеонов.


В категории: Политика