И днес Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен имаше повод да продължи инициативата си за стимулиране на деца и млади хора от региона с постижения в различни сфери.

По негова покана г-н Хюсмен се срещна със зрелостничката с най-добро за Разградска област представяне на държавните зрелостни изпити тази година.

Айлян Вейби Ахмед от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград има шестици и на двете матури – по български език и литература и по биология и здравно образование. Постижението й има не само регионално, но и национално измерение, тъй като в цялата страна зрелостниците с две шестици на матурите са едва 17.
Айлян Ахмед, която е родом от Исперих, пристигна в Областна администрация заедно с баща си Вейби Алиш, двамата разказаха на г-н Хюсмен за плановете на младата дама. Тя има намерение да кандидатства биология в СУ“Св. Климент Охридски“ и мечтае да се занимава с наука.

Г-н Хюсмен поздрави Айлян за постижението й, подари й таблет, пожела й още по-големи успехи в живота и я посъветва да не забравя родния край и, когато достигне до мечтаната реализация, да дава своя принос и за развитието на Лудогорието.

„Удовлетворен съм, че макар като цяло резултатите от матурите в Разградска област да не са добри, имаме и такива поводи за радост и гордост като постиженията на Айлян. Тя трябва да е пример за връстниците си и за следващите поколения зрелостници.“ – коментира още Областният управител Гюнай Хюсмен.