Ботев приема Марек в среща от последния 30-ти кръг на U19. Двубоят е в сряда от 18:00ч. на базата в „Коматево“ и ще бъде излъчен в Youtube канала GlasTV.

Без никакво съмнение мачът има значение само и единствено за гостуващия тим. „Канарчетата“ са на осмата позиция, като нямат възможност нито да се изкачат нагоре в таблицата, нито да станат девети. Не така стои въпросът с тима от Дупница. Марек води ожесточена битка за оцеляване с Нефтохимик, като двата отбора влизат в последния кръг с равен точков актив. И все пак, на теория Марек държи нещата в свои ръце. Дупничани са с по-добри показатели в преките мачове с Нафтата и на този етап са над чертата. На практика обаче, шансовете на Нефтохимик за победа в последния кръг са далеч по-големи. Бургазлии гостуват на Пирин, а отборът от Благоевград отдавна не се бори за нищо.

Справка на Glas.BG показа доста любопитна статистика, а именно, че в последните сезони неизменно Ботев определя кой ще бъде изпадащият тим. Миналата година „канарчетата“ изхвърлиха Пирин от U17, след като в последния кръг победиха „орлетата“ в „Коматево“. В по-предишния сезон „жълто-черните“ пък осигуриха мястото на Черноморец в елита на U19. В последния кръг Ботев завърши наравно с Черноморец, което се оказа достатъчно на „акулите“ да не изпаднат.

Кой ще бъде крайният победител от дуела между Марек и Нефтохимик и ще успее ли Ботев да вгорчи живота на дупничани ще разберете само в ефира на GLASTV