25 май ще остане един от най-тъжните и тежки дни за Академията на Берое…Преди две години на този ден при катастрофа на пътя Стара Загора-Богомилово загина един от големите таланти на „зелено-белите” – Мартин Ковачев.

Марти бе юноша на Берое от ранна детска възраст. За последно той бе част от тима на Берое U19 с треньор Иван Гаджев. Талантът бе част и от националните отбори за своята възраст от 2014 до 2017 г. През януари 2017 той бе включен в състава на юношеския национален отбор до 18 години за турнира „Валентин Гранаткин” в Русия.

Марти се включваше и в тренировките на представителния тим, а през лятото на 2017 г. трябваше да започне пълноценна подготовка с мъжете. „Първо искам да бъда футболист от мъжкия отбор на Берое, а след това ако мога да играя извън България. За един млад талант най-важно е да се занимава само с футбол и не мисли за други неща. Да се раздава максимално в тренировките, да се усъвършенства, за да може да постигне нещо, защото футболът изисква много жертви”, споделяше талантът.

През сезон 2017/18 съотборниците му от школата на „Берое” посветиха всичките си победи в първенството на него, а в края на май организираха и специален двубой „Спомен за Марти”.