Локомотив загуби с 0:1 от Ботев в отложен мач от 25-ия кръг на първенството за Юноши младша възраст, родени 2003 година. Двубоят се игра на изкуствения терен на „Лаута“. "Жълто-черните" се надъхаха със специални тениски преди мача - с надпис "Не просто отбор, а едно семейство U16".

 

Срещата започна с равнойстойни минути, без опасности към двете врати. "Черно-белите" опитаха да изненадат стража на "канарчетата" с два удара от дистанацията, но не намериха рамките на вратата. В средата на частта "жълто-черните" стигнаха до опасен пряк свободен удар - на границата на наказателното поле. Изстрелът на Благовест Величков обаче намери стената. До края на полувремето два тима уцелиха по веднъж вратата, но със слаби удари.

В началните минути след паузата ситуацияат от скучната първа част се повтаряше. Все пак в 56' се стигна до попадение. Ботев поведе в резултата след недобре избита топка от бранител на Локо и добавка на Бисер Бонев - 0:1. Две минути по-късно "канарчетата" можеха да удвоят, но ударът на Милен Николов бе спасен от стража Петър Мильотев. В заключителните минути "черно-белите" опитаха да наложат натиск, той обаче не бе особено сполучлив. В предпоследната минута все пак Георги Мавродиев можеше да изравни с удар от 25 метра, но топката срещна напречната греда.

След успеха си Ботев се доближи още повече до титлата, след като кръг преди края "жълто-черните" води 3 точки на Марица и 7 на Локомотив, а и е с два мача по-малко от съперниците си.