"Смятам, че заслужено спечелихме. Контролирахме играта по време на срещата. Поведохме с хубав гол и само неумението пред вратата на съперника в доста ситуации ни възпрепятства да спечелим по-категорично. Един нелеп гол в нашата врата в края на мача не промени статуквото на терена и бяхме убедени, че и на дузпи ще победим.Имах спокойствието и вярата в момчетата, че дори и на дузпи ще победим", каза веднага след награждаването треньорът на Ботев U14 Румен Байрев.

На въпрос кой съперник е бил на-тежкия за Ботев по пътя към финала наставникът посочи, че неговите момчета правили силни първи мачове, а след това за узаконявали продължението си в следващата фаза. Единствено с ЦСКА отбора е срещнал трудности и то у дома, въпреки изразителния успех в първия мач в столицата.

Относно бъдещето участие на този състав в Елитната група до 15 години догодина Байрев заяви: "Възможно е да бъде спечелена отново трофей да. Въпреки че задачата в такъв формат какъвто е Елитната група това ще е много по-сложно. Там ще се иска дисциплина и постоянство, но нашият отбор има много добри изпълнители и смятам, че има възможност да спечели."

Какво още заяви наставникът на "жълто-черните" шампиони вижте във видеото: