Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви преди реванша от 1/4-финалите в Шампионската лига срещу Тотнъм, че титлата във Висшата лига е най-значимият трофей. Испанецът нямал за цел да спечели Шампионската лига с „гражданите“, въпреки че би искал да го направи.

„Ако не спечелим следващите три мача, ще бъдем аут от Шампионската лига и от битката за Висшата лига. Този сезон имаме невероятен съперник в лицето на Ливърпул. Обикновено 84 или 85 точки са достатъчни за титлата. И двата отбора я заслужават, но само един може да я спечели“, сподели Хосеп Гуардиола.

„Знам, че хората говорят, че съм дошъл тук, за да спечеля Шампионската лига, но аз не съм дошъл за това. Дойдох, за да играем по този начин, по който го правим в последните 20 месеца. Разбира се, че искам да спечеля и Шампионската лига. Бях в голям клуб като Байерн и за три сезона спечелих абсолютно всичко с изключение на Шампионската лига. Това беше голям провал. Приех го. Много големи клубове в момента не са на 1/4-финалите, така че важно е как си се справял 11 месеца. Точно за това винаги съм казвал, че титлата във Висшата лига за мен е най-важният трофей, защото на всеки три дена трябва да показваш, че заслужаваш да си на върха", добави наставникът на „гражданите“

"Такава атмосфера като в мача с Ливърпул ще бъде достатъчна за мен. Може би дори малко по-добра. Имаме нужда от това. Съжалявам, момчета, имал съм и провали в този турнир, но всеки път, когато съм играл на 1/4-финали или 1/2-финали, атмосферата е била невероятна. Всички подкрепят своите отбори. Наистина се нуждаем това. Искам да видя, че феновете имат желание да играем на полуфинал. Не говоря за играчите. За тях нямам съмнение след последните 20 месеца", завърши испанският специалист.

Манчестър Сити приема Тотнъм утре вечер от 22:00 часа българско време на „Етихад“, след като загуби с 0:1 в първата среща.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ