Португалски десен бек е отказал на Черно море. Това е причината наставникът на варненци да привлече Цветомир Панов. Очакваше се варненци да се подсилят с играч от Иберийския полуостров, но двете страни не са успели да се договорят. След освобождаването на Атанас Зехиров наставникът Илиан Илиев държеше да се подсили на тази позиция.

Веднага след като Лудогорец обяви раздялата с Панов, Илиев е потърсил бранителя, който бе желан и от Етър. На "Тича" се чака още едно ново име. 25-годишният бразилец Родриго Енрике също подписа с Черно море. Той действа като дясно крило. Първата зимна контрола на Черно море с Черноморец Балчик ще се играе утре от 13 часа на стадион "Младост" във Варна.

Треньорът на балчиклии Георги Иванов-Геша обяви, че смята да пусне в последните 20 минути юношата на моряците Виктор Митев, който пропусна есенния полусезон заради операция на коляното. За Черноморец ще се появят и други кадри на школата на Черно море - Християн Христов, Валери Христов, Николай Иванов и Валентин Йосков, както u бившите му играчи Михаил Венков и Траян Траянов.