Отборът на Валенсия записа 11-о равенство от 19 мача в Ла Лига, след като завърши 1:1 с гостуващия Валядолид. Момчетата на Марселино имаха голямо игрово преимущество, създадоха доста голови положения, като пропуснаха и дузпа. Дани Парехо отбеляза за “бяло-черните” в 72-ата минута, но далечен шут на Рубен Алкарас (82) разочарова “Местайя” и оформи равенството.
В седмата минута Денис Черишев центрира и мъничко не достигна на Родриго Морено да играе с топката от голова позиция. В 17-ата Дани Парехо шутира встрани от целта след чудесна комбинация между Карлос Солер, Дани Вас и Кристиано Пичини. В 39-ата Черишев пропусна най-изгодната ситуация за първото полувреме. Той получи подаване от Солер, но фалцира топката покрай гредата. “Прилепите” доминираха изцяло преди почивката, но полувремето завърши без попадения.

FINAL #ValenciaRealValladolid 1-1

¡FALTABA ALCARAZ! pic.twitter.com/b5GWZ53lPC

— LaLiga (@LaLiga) January 12, 2019
В 52-ата минута Фернандо Калеро спъна Санти Мина и съдията назначи дузпа за домакините. Жорди Масип успя да парира удара на Родриго от 11-те метра. В 69-ата Мина направи комичен пропуск, след като не вкара от три метра на празна врата. Три минути по-късно “лос че” стигнаха до така търсения гол. Солер подаде към Парехо в наказателното поле и каптанът на валенсианци реализира ефектен гол, насочвайки под гредата с удар от 15 метра - 1:0. "Прилепите" най-сетне стигнаха до наградата за усърдната си работа в нападение. Тя обаче беше заличена в 82-ата минута. Рубен Алкарас вкара страхотен гол с великолепен изстрел от пряк свободен удар. Той прати топката около дясната сглобка на Нето след шут от 28 метра.
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ