Отборът на Черно море започна днес подготовката си за пролетния полусезон на първенството. Наставникът Илиан Илиев изведе 25 футболисти, като Юго Кононго закъснява и ще се присъедини към отбора.

"В момента сме подписали само с офанзивния бразилски футболист Родриго Енрике, който може да играе на три позиции зад нападателя", каза треньорът на варненския тим. На проби в Черно море е холандски футболист, който ще вземе участие в първата проверка на отбора на 16 януари срещу Черноморец /Балчик/. Черно море търси и един краен защитник.

Илиан Илиев уточни, че са водени разговори за тази позиция с двама български футболисти, но не е била постигната уговорка. Илиев посочи, че отборът е напуснат от трима играчи и Черно море търси точно толкова нови попълнения.

До 16 януари Черно море ще се готви във Варна. Първата проверка на "зелено-белите" ще е на 16 януари срещу тима на Черноморец (Балчик). На 17 януари отборът отпътува за Турция, където ще проведе и основната си част от зимната подготовка. В южната ни съседка Черно море ще изиграе четири контроли. На 22 януари варненци срещат състезаващия се във Висшата лига на Полша - Медж Легница, а на 24 януари съперник на "моряците" ще е тимът на елитния Арка Гдиня /Полша/. Следващата контрола в Турция е с отбора на Вардар (Скопие) на 28 януари, а последната проверка на турска земя е на 30 януари с Олександрия (Украйна).

На 1 февруари отборът се прибира във Варна. На 6 февруари "моряците" ще изиграят две контроли, а съперници ще са тимовете на Лудогорец 2 и Дунав. На 9 февруари е последната контрола на варненци срещу тима на Поморие, а преди срещата ще бъде представен отборът за пролетния дял от шампионата.
Илиев коментира още, че през пролетния сезон иска отборът да постига добри резултати. Според него публиката на Черно море не иска отборът да играе красиво и да губи, а да побеждава.

Черно море стартира пролетния дял от шампионата със среща срещу ЦСКА-София във Варна.