Белгийският гранд Андерлехт уволни треньора си Хейн Ванхейцебрук след серия от слаби резултати в първенството и отпадане от турнира Лига Европа. В неделя Андерлехт падна с 1:2 при гостуването на Серкъл (Брюж), което е трета загуба в последните четири мача. С тези резултати те са на 4-а позиция в класирането с 31 точки, на 11 след лидера Генк.

Anderlecht fire coach Vanhaezebrouck after poor run of results https://t.co/opkkK41W4q → via https://t.co/0I4IIflkwI √ pic.twitter.com/HwI4sfdslB

— Bitcoin Sportsbook (@SportsbookBTC) December 17, 2018

"Отборът няма достатъчно точки в белгийското първенство, позицията му в класирането не отговаря на историята и реномено ни. Вече отпаднахме от Лига Европа и от турнира за Купата на Белгия. Длъжни сме да спрем тази тенденция по най-бързия начин, се казва в изявление на спортния директор Михаел Фершурен. Благодарим на Хейн Ванхаецебрук за отдадената работа за нашия клуб.

Ванхаецебрук се превърна в звезда в треньорската професия в страната, след като изведе Гент до първата им титла през 2015-а година и им помогна да станат едва втория белгийски отбор, който излиза от груповата фазана Шампионската лига и продължава в елиминациите. Той напусна Гент и преди началото на миналия сезон се присъедини към Андерлехт, а в първата си кампания ги класира 3-и.