Наставникът на Милан Дженаро Гатузо е категоричен, че отборът му заслужено е отпаднал в групите на Лига Европа, след като загуби с 1:3 визитата си на Олимпиакос.

“Подарихме им мача. Бесен съм, защото можехме да сме по-силни, въпреки всички инциденти, и да се класираме напред. Държахме двубоя в ръцете си, но когато имаш осем положения за гол на стадион като този и след това изгубиш контрол в момента, в който нещата се объркат, заслужаваш да отпаднеш. Показахме, че все още не сме достатъчно добри да решим мача, когато имаме възможност.

2001 - AC Milan have been eliminated in a group stage of an European competition for the first time since 2000-01 (2nd group stage in Champions League). Incredible. #OlympiakosMilan

— OptaPaolo (@OptaPaolo) December 13, 2018
Вярно е, че имаше някои дискусионни съдийски решения, но ако създадеш осем положения при тази атмосфера и след първата трудност започнеш да правиш глупави грешки, то тогава е правилно да се приберем вкъщи, защото не заслужаваме да продължим напред. Не трябва да позволяваме на опонентите ни да влязат в мача и смятам, че в момента липсата на опит е най-големият ни проблем. Трябва да излизаме с желание и плам. Подарихме мача. Няма извинения и трябва да поемем отговорност. Атмосферата е тежка, но това не бива да е оправдание. Често изглеждаме сякаш правим неща без голяма вяра. Все едно не искаме да нараним противника”, заяви Гатузо след срещата.