Рома гостува на Виктория (Пилзен) в последен двубой от Група "G" на Шампионската лига. Резултатът през втората част е 2:1. Домакините поведоха с попадение на Ян Коваржик в 62-ата минута, но шест по-късно Дженгиз Юндер изравни. В 72-ата Томаш Хори върна преднината на Пилзен.
Мачът е от значение за домакините, които се борят с ЦСКА (Москва) за третото място и продължаване в Лига Европа. Преди днешните срещи чехите и руснаците, които гостуват на Реал Мадрид, имат по 4 точки, но Пилзен има предимство в преките мачове. Към момента ЦСКА води с 3:0 на "Бернабеу".
Реал е сигурен победител в групата, а "вълците" ще финишират втори.
 
Бившият футболист на Левски Роман Прохазка е титуляр за домакините и ще действа в хлафовата линия.
В редиците на гостите има няколко промени, като от първата минута започват вратарят Антонио Миранте и испанският защитник Иван Маркано, които по принцип са твърди резерви. При отсъствието на контузения Един Джеко на върха на нападението е Патрик Шик. За първи път след травмата си Хавиер Пасторе е титуляр.
В първата среща в Рим италианците спечелиха с категоричното 5:0.
Началото се оказа разочароващо, тъй като в продължение на повече от 20 минути нямаше нито едно опасно положение. Гостите се опитваха да водят играта, но те можеха първи да инкасират. В 26-ата минута Ян Коваржик шутира над гредата от изгодна ситуация.
В 39-ата Томаш Хори за малко да засече на празна врата и да изведе Виктория напред, но нападателят не достигна топката.
Информациите от "Бернабеу", където ЦСКА водеше с 2:0, настървиха още повече домакините, но те така и не можеха да наложат превъзходство.
Рома беше на крачка от попадение в 58-ата минута, когато Патрик Шик премина през няколко защитници на домакините и като че ли беше фаулиран в наказателното поле от Хейда, но съдията прецени, че фал няма.
Само четири минути по-късно Виктория поведе с 1:0 след гол на Коваржик и настроението по трибуните се завърна.
Тази радост обаче не продължи дълго, защото в 68-ата минута Юндер насочи кълбото неспасяемо в мрежата на чехите, като и гредата помогна на гостите.
Но играчите на Виктория не закъсняха с отговора си и в 72-ата пак излязоха напред. Тогава Коваржик шутира, вратарят Миранте отрази, но Хори реализира при добавката за 2:1.
В 75-ата Милан Петържела можеше да гарантира трите точки за Пилзен, но пропусна от 3-4 метра.
Последваха две опасности пред вратата на Хрушка, при които домакините едва се измъкнаха.
В добавеното време юношата на "вълците" Лука Пелегрини беше изгонен за два жълти картона в рамките на около 2 минути.
Съставите:
ВИКТОРИЯ: Хрушка, Хейда, Лимберски, Хубник, Коваржик, Хрошовски, Прохазка, Хавел, Чермак, Копич, Хори

РОМА: Mиранте, Сантон, Маркано, Манолас, Коларов, Нзонзи, Кристанте, Юндер, Пасторе, Клуйверт, Шик

 
Виктория - Рома 2:1, Пилзен пак е с единия крак в ЛЕ (Гледайте тук)
Виктория - Рома 2:1, Пилзен пак е с единия крак в ЛЕ (Гледайте тук)