Отборите на Парма и Киево завършиха наравно 1:1 в среща от 15-ия кръг на Серия “А”. Гостите от Верона поведоха чрез Мариуш Степински (46’), а домакините изравниха с гол на Бруно Алвеш (53’). “Летящите магаренца” завършиха мача с 10 човека след червен картон на Фабио Депаоли в 73-ата минута.

Първата част не предложи нищо интересно, а още в самото началото на втората Киево откри резултата, след като Степински се възползва от подаване на капитана Сержио Пелисиер. Играчите на Парма не чакаха дълго, за да възстановят равенството. Това стори Алвеш в 53-ата минута с перфектно изпълнен пряк свободен удар. В 73-ата Депаоли от състава на гостите си изкара втори жълт и съответно червен картон за фаул срещу Матия Спрокати встрани от наказателното си поле. До края на мача домакините притиснаха съперниците си и бяха близо до победен гол, след като Роберто Инглесе нацели греда в 86-ата минута, но не стигнаха до такъв и така двата отбора си поделиха точките.

Full Time #ParmaChievo 1-1

It's all over and the Crociati have to settle for a point following a hard-fought affair at the Tardini. #ForzaParma pic.twitter.com/ee4cfVKFPG

— Parma Calcio 1913 (@ParmaCalcio_en) December 9, 2018
Парма се намира на 10-о място в класирането с 21 точки. За Киево това беше четвърто поредно равенство. Тимът остава на последната 20-а позиция с едва 3 пункта заради наложено наказание от 3 точки.