Цели четирима футболисти напускат лидера в класирането в Елитната до 17 години Ботев Пловдив, научи Glas.bg. Крилото Иво Кръстев вече е тренирал с Левски Сф след края на мачовете от полусезона и очаква решението на сините треньори. Бързоногият футболист има 3 гола през есента, но само веднъж е попадал в титулярния състав и има записани едва 222 минути игра. Липсата на получени шансове е причината Кръстев да реши да си търси нов отбор. Ако трансферът при сините не се осъществи пред Кръстев имало и други варианти.

Подобен ход са предприели още трима играчи, които рядко попадат в сметките на Пепо Пенчев. Това са нападателят Ангел Генчев (2 гола за 213 минути игра и само 1 мач като титуляр), Тодор Христов (без мач като титуляр и с 50 записани минути) и Никола Райчев (без мач като титуляр и с 157 записани минути). Триото ще поеме към бойкия отбор на Сокол Марково, разкриха източници на Glas.bg.

Практиката да се свалят футболисти от тима до 19 години е накарала и четиримата футболисти да потърсят развитие другаде, гласят коментарите. Таланти от школата, които са част от U19 на жълто-черните, са с голяма заслуга за първото място на тима на Пепо Пенчев през есента. Често и в най-важните двубои Слави Шопов, Иво Казаков и Станислав Работов играеха за тима до 17 години (Те имат право на това, тъй като са набор 2002) и това не остави много шансове на резервите в тима да се включват в мачове от есенния полусезон.