6 фенове на Локомотив Пловдив са били оведени днес в Пловдивския съд, за да бъдат съдени по бързата процедура, показа проверка на място на PlovdivDerby.com. Четирима от тях са били непълнолетни и поради причината, че днес са били без адвокати – делата им са отложени.

Другите двама фенове на черно-белите са осъдени на по 60 часа обществено-полезен труд и са получили забрана за по 2 години да посещават спортни мероприятия в България и чужбина, заявиха от съда пред PlovdivDerby.com. Двамата вече осъдени фенове на 18 и 33 години.

Най-възрастният фен е задържан и съден за хвърлена бомбичка, а останалите по закона за спортно хулиганство. Те са носили маски, което според новата наредба е криминализирано, уточниха от пловдивския съд пред PlovdivDerby.com.

Наши източници от фенските среди разкриха, че на изхода на Трибуна Бесика след края на Дербито е имало кордон от полицаи, които са задържали извършителите, според тях, на противозаконните прояви.

Няколко бомбички бяха възпламенени от двете агитки по време на дербито снощи на Лаута, а преди срещата стана ясно, че пред сектора на домакините са заловено голямо количество укрита пиротехника при опит тя да бъде внесена.

 

 

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.