Global warming, Drought in the summer, the ground is dry reservoir of Mae Moh, Lampang, Thailand.

Много фенове на Локомотив Пловдив критикуват Бруно Акрапович за избора му на нападатели в мачовете от началото на сезона. Определено босненцът е зациклил на триото Посинкович – Аралица – Карагерен, което обаче определено не се отблагодарява за дадените шансове. В същото време на скамейката Акрапович държи миналият през втория отбор на Борусия Дортмунд Ален Ожболт. Да не говорим, че от няколко кръга насам Акрапович може да разчита и на възстановеният Петър Главчев. Уви, за тези двамата, но първият явно е определен за твърда резерва на иначе атакуващият полузащитник Аралица, а вторият още чака първата си минута за настоящия сезон. Иначе Христо Крушарски иска да залага на собствени кадри, но единственият такъв, който попада в групата за мачовете, не получи шанс срещу последния Верея, докато батковците му от Хърватия, Нигерия, Таджикистан и Бразилия, разхождаха в големе периоди от мача фланелките за 2:2 срещу последния – Верея. Ален Ожболт пък за 307 минути игра вече записа 2 гола на сметката си и диша във врата на „головата“ машина Анте Аралица. Последният има много футболни качества. Борбен е, бърз е, техничен е, млад е… Но случили му се да се озове на стрелкова позиция рядко взима правилното решение. Припомняме ви, че Анте е атакуващ полузащитник. Като такъв той бе привлечен в Локомотив Пловдив, но… някак си се отвърди на върха на атаката и до този момент в шампионата я е водил в 937 минути.

Посинкович е друга бира. На 27 години, основно титуляр, най-често по крилото и попаденията му са 0. Той е с най-малко минути от въпросното трио футболисти – 812. Така да се каже, в момента израства и търси първото си попадение, което да го изведе на нови висоти (Надяваме се схващате иронията).  Карагерен има 1282 минути. Бързоногото крило се върна с големи надежди от Дунав на Лаута, вкара няколко гола в подготовката, но в официалните мачове е отбелязал едно попадение. Това доведе и до разжалването му като капитан на отбора и лентата премина на ръката на Димитър Илиев. Дефанзивният халф е водещ голмайстор на смърфовете с 4 попадения.

Триото, водещо атаката на Локо Пд по default*, има общо на терена през този сезон 3021 минути, в които е реализирало 4 гола. Или друго яче казано: Тези тримата вкарват по 1 гол на всеки 13 часа (758 минути). И ако тази статистика ви се вижда леко манипулируема, ето и една по-простичка: За изиграните 1620 минути футбол от началото на сезона от отбора на Локомотив Пловдив като отбор, някой от Аралица, Посинкович и Крагерен се разписва на всяка 405-а минута. Не, и така не придобива вид, в който някой може да убеди феновете, че това трио трябва да води атаката на Локо Пд. Всъщност от няколко кръга насам Карагерен е по-често резерва, но кога това ще се случи и с доведените от Бруно Посинкович и Анте. Припомняме ви, че Карагерен е трансфер на Христо Крушарски, а не на настоящият наставник на черно-белите.

И като сме заровили в цифри, то е хубаво да погледнем и тези на Бруно Акрапович. Треньорът, който през този сезон постигна победи като гост на Ботев и Лудогорец и като домакин на Левски. Това му постижение обаче някакси потъва в цялостния му принос в шампионата. Локо Пловдив има едва 6 победи, 8 загуби и 4 равенства, и отрицателна голова разлика 16/19 (- 3). По малко попадения от черно-белите са вкарали само Славия, Септември, Витоша и Верея.

Черно-белите са на четвъртфинал за Купата на България и с голям шанс да играят на полуфинал с оглед съперника, който им се падна – Етър. Факт, който не бива да се забравя, както и фактът че само 5 отбора са получавали по-малко попадения във вратите си – Лудогорец, ЦСКА, Левски, Ботев и Берое. Всъщност това са и отборите от топ 5 във временното класиране.

*по подразбиране

 

 

 

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.