Ботев надигра с 2:0 Локомотив в Дербито на Пловдив, част от междинния 18-и кръг на Първа лига. Тодор Неделев пък затвърди успеха на „канарчетата“ с изключителен гол от центъра на терена и показа кой е Императорът на Пловдив. След този двубой на „жълто-черните“ общият баланс от досегашните 108 шампионатни дербита между Локо и Ботев е напълно изравнен: 39 победи за „смърфовете“, 30 равенства и 39 успеха за „канарчетата“.

 

Първият удар отправи Лъчо Балтанов в 4-ата минута, но Мартин Луков показа добър рефлекс и изби в корнер.

В 22-ата минута Аралица изпусна сам срещу Кайзер. Нападателят се откъсна от защитата, но вратарят парира удара му. При центриране от корнер Терзиев от „жълто-черните“ без да иска разби носа на Асен Георгиев.

Гол на Посинкович беше отмемен поради засада в 26-ата минута.

Янко Ангелов влезе принудително на мястото на Умарбаев, който контузи рамото си, в 33-ата минута. Тодор Неделев пробва рефлекса на Луков в 37-ата минута, когато стреля във вратата директно от ъглов удар.

Втората част започна отлично за „канарчетата:, които успяха да поведат в 48′. Неделев центрира от корнер отляво, Кристиян Димитров се извиси и с глава забоде топката в мрежата. След попадението Локо можеше да отговори. Карагарен имаше възможност да стреля след добра работа на Посинкович отдясно, но не намери рамката.

В 67′ бе и най-красивият момент в срещата. Тодор Неделев получи на два метра от центъра на и без да се замисли стреля, а стражът на „черно-белите“ Лукова само изгледа как топката го прехвърля – 0:2.

До края на срещата два тима не съдадоха опасни ситуации и резултатът остана непроменен.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 0:2

0:1 Кристиан Димитров (48)
0:2 Тодор Неделев (67)

ЛОКО ПД: Луков; А. Георгиев, Езе, Везалов; Буна, Банович, Д. Илиев, Абдулахи; Парвизджон Умарбаев, Аралица, Посинкович

БОТЕВ ПД: Кайзер; Перейра, К. Димитров, Пиргов, Й. Минев; Терзиев; Неделев, Балтанов, Юсеин, Афонсо; Вутов