Ботев постигна много престижна победа с 5:0 над румънския гранд Стяуа (Букурещ) в последния си мач на турнира VIVACOM CUP за набор 2002. Срещата се игра на изкуствения терен на базата на Лудогорец в Разград.

Момчетата на Иван Гешев не оставиха никакъв шанс на именития си съперник и заслужено се поздравиха с убедителния успех. Участие в двубоя заради контузии не взеха Атанас Чернев и Георги Трифонов.

Мачът стартира със силен натиск на "жълто-черните". Още във втората минута Атанас Стоименов получи топката по десния фланг и пусна към Даниел Иванов, който от близка дистанция изведе пловдивчани напред - 1:0.

След по-малко от 120 секунди Иванов бе фаулиран в наказателното поле, а главният съдия отсъди дузпа. Зад топката застана именно нападателят, но ударът му бе отразен от стража.

В 6-ата минута Аспарух Славов намери Иво Казаков в наказателното поле и капитанът с премерен удар удвои аванса на "канарчетата". В 14-ата минута Антоан Колев пусна към Атанас Стоименов, който се озова очи в очи с вратаря, но последвалият удар не намери целта.

В 25-ата минута ботевистите стигнаха до трети гол. Иво Казаков центрира от свободен удар, Даниел Иванов засече с глава и топката се отклони от защитник, след което премина голлинията за трети път.

Втората част започна с ранен гол за Ботев още в първата минута. Атанас Стоименов бе изпуснат от "жълтата" отбрана и подаде в наказателното поле към Иво Казаков, който в опита си да стреля не намери добре кълбото, но се получи подаване към Даниел Иванов и той без проблеми покачи на 4:0.

В 34-ата минута румънците за първи път застрашиха вратата на "канарчетата", но Мартин Панев внимаваше и спаси удар от 20 метра. В 54-ата минута Томислав Георгиев направи над 40-метров рейд, след който пусна надясно към Петър Итов, крилото от своя страна овладя и подаде успореден на голлинията пас към Иво Казаков, а капитанът от няколко метра оформи крайното 5:0.

По този начин "жълто-черните" завършиха турнира на петото място, с актив от една победа, едно равенство и една загуба. Шампион на надпреварата стана Цървена звезда, като на финала сърбите се наложиха драматично с изпълнение на дузпи над домакините от Лудогорец.

На официалната церемония по закриване на турнира "канарчетата" получиха наградата за феър плей, която бе връчена на капитана Иво Казаков лично от премиера на България проф. Огнян Герджиков.

Ето и всички резултати от турнира:

ГРУПОВА ФАЗА:

Лудогорец 2:2 Стяуа
Ботев 1:1 Левски
Краснодар 3:0 Стяуа
Ботев 1:3 Цървена звезда
Лудогорец 2:0 Краснодар
Цървена звезда 0:0 Левски 

5/6 място: Ботев 5:0 Стяуа
3/4 място: Краснодар 4:0 Левски
ФИНАЛ: Лудогорец 0:0 Цървена звезда (2:4 при изпълнението на дузпи)