Черно море стигна до пореден успех у дома, след като се наложи с 1:0 над Локомотив (Пловдив) в двубой от първия плейофен кръг на първата шестица на efbet Лига.

Така в общо 16 срещи на “Тича” от началото на сезона “моряците” имат 15 победи и само едно равенство, дошло именно срещу “смърфовете” преди няколко месеца. Освен това с този успех варненци запазват шансовете си за второто място, като се доближават до ЦСКА - София. Локомотив от своя страна пък не успя да се откъсне на четвъртата позиция и все още води само с точка на петия Левски.

Иначе днес двата отбора предложиха динамичен футбол, макар и без толкова много чисти положения. Все пак атаки не липсваха и към двете врати, но попадението бе само едно - още в 11-ата минута, когато Васил Панайотов се възползва от центриране на Сула и отбеляза с глава. През втората част пък гол на Уеслен бе отменен заради засада.

Първият удар към една от двете врати дойде още във втората минута, когато Мартин Райнов засече с глава центриране от корнер. Топката обаче излезе в аут. В 7-ата минута Кристиян Пешов беше изведен отдясно сам срещу вратаря. Дюлгеров обаче се намеси и улови. Кълбото след това отново попадна в Пешов, но и вторият му шут се оказа несполучлив, след като рикошира в крак на защитник на “моряците”. В същата атака при последния си опит футболистът на Локомотив прати топката високо над напречната греда и така “смърфовете” не успяха да вкарат.

В 11-ата минута обаче домакините нанесоха своя удар. Мазир Сула получи хубаво подаване отляво, завъртя се добре и центрира към наказателното поле. Там Васил Панайотов успя да нанесе удар с глава и реализира за 1:0. След попадението обаче темпото на игра поспадна и двата тима не създадоха нищо интересно. В 34-ата минута Калкан получи хубаво подаване от Сула фронтално срещу вратата, но шутът на румънеца беше крайно неточен. 3 минути по-късно при една от атаките на Локомотив Мартин Райнов засече с глава центриране на Лясков, но Дюлгеров показа рефлекс и спаси.

До края на полувремето повече голове не паднаха и така варненци се оттеглиха с гол аванс на почивката. Второто полувреме стартира с опасен удар на Мичи Нтело от малък ъгъл, който вратарят на домакините улови, но след това се оказа, че нападателят на Локомотив е бил и в засада. 2 минути по-късно дойде и може би най-добрата възможност за пловдивчани. Нтело изведе Пешов сам срещу стража на Черно море, но Дюлгеров успя да скъси ъгъла и да избие.

В 59-ата минута Виктор Попов отне топката отдясно и навлезе в наказателното поле. Крайният защитник подаде към Атанас Илиев, който на два пъти не успя да нанесе шут. Топката се озова в Мазир Сула, чийто удар от трудна позиция беше спасен от вратаря. 

В 68-ата минута след късо изпълнение на ъглов удар Ивайло Иванов получи подаване. Опитът му обаче бе неточен и кълбото излезе в аут. 2 минути по-късно Мазир Сула получи перфектно извеждащо подаване, което го остави на чиста позиция. Полузащитникът напредна и остана сам срещу Томов, но в последния момент защитник на Локомотив изби топката от краката му. В 75-ата минута центриране от пряк свободен удар стигна до Уеслен, който засече с глава и с помощта на напречната греда отбеляза втори гол. Флагът на страничния съдия обаче беше вдигнат и така попадението бе отменено заради засада.

В 82-ата минута Кристиан Томов трябваше да показва рефлекси след добър удар от дистанция на Сула. Малко по-късно пък Уеслен пусна хубаво подаване към Пашеко, който отляво отправи диагонален шут, но право във вратаря. До края на двубоя не се случи нищо интересно и така домакините грабнаха победата.

С този успех, както стана ясно, Черно море се доближава на една точка до ЦСКА - София. “Моряците” са с 65 пункта, докато “червените” са с 66. Локомотив от своя страна е четвърти с 55, на една пред петия Левски.

ЧЕРНО МОРЕ 1:0 ЛОКОМОТИВ (ПД)

1:0 Васил Панайотов (11)

Стартови състави:

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 2. Цветомир Панов, 5. Пабло Гарсия, 71. Васил Панайотов, 10. Мазир Сула, 11. Илиан Илиев, 16. Андреяс Калкан, 9. Атанас Илиев;

Локомотив: 81. Кристиан Томов, 44. Ангел Лясков, 5. Тодор Павлов, 4. Мартин Паскалев, 12. Ефе Али, 71. Оливер Камдем, 22. Ивайло Иванов, 17. Мартин Райнов, 16. Кристиян Пешов, 15. Мартин Петков, 9. Мичи Нтело,

 
 
Последвайте каналите ни в: