Локомотив (София) живна в дебюта на Красимир Балъков начело на отбора.

Железничарите победиха Хебър с 2:0 като гост, а с две попадения блесна Стив Траоре (10, 80). Успехът е изключително важен за Локомотив, с който битката за оцеляване в елита става жестока. В момента Пирин и Хебър са с еднакъв брой точки (30), а зад тях е Ботев (Враца) с 25. Именно следващата среща между Ботев (Враца) и Хебър ще се окаже ключова. Локомотив пък събра 31 точки след днешния успех и държи съдбата си изцяло в своите ръце. В 7-ата минута Тейшейра можеше да даде равен аванс на Локомотив, но не успя да прати топката във вратата след удар с глава от близка дистанция. Три минути по-късно гостите от София поведоха в резултата след ужасяваща грешка на защитата на Хебър. Мартин Михайлов позволи на Стив Траоре да получи топката твърде лесно от Симеон Мечев, след което се подведе по неговия финт, а нападателят на Локомотив се разписа във вратата на Дебърлиев с точен удар.

Веднага след това Франса се освободи от защитата, влезе към наказателното поле и потърси далечния ъгъл на вратата, но не успя да нанесе хубав завършващ удар и топката попадна в ръцете на Дебърлиев. След по-стъписаните минути за домакините Хебър изнесе играта в по-предни позиции. В 31-рвата минута мощен удар на Марк-Емилио Папазов попадна право в ръцете на Александър Любенов. В следващата минута Олексий Збун падна в наказателното поле след съприкосновение със защитник, но не последва сигнал от главния съдия Радослав Гидженов.

Хебър тръгна към изравняването на резултата още в началото на второто полувреме. Йохан Н'зи стреля мощно към вратата на гостите, но ударът беше насочен в право в обсега на Любенов и той улови топката без проблеми. В 52-рата минута Траоре направи сериозен пропуск, след като не успя да отбележи от позиция, фронтално срещу вратата.

Хебър отговори в ответната атака с удар покрай вратата на Лазар Марин, при който вратарят замръзна на голлинията. Локомотив застраши на няколко пъти вратата на домакините, но до намеса на Дебърлиев не се стигна. В 71-рвата минута Хебър организира атака по левия фланг, при която топката беше центрирана в наказателното поле, но Николас Пенев остана под нея.

В 80-ата минута Стив Траоре отбеляза своя втори гол в мача. Много лесно на нападателя бе позволено да овладее топката около дъгата на наказателното поле. Последва удар, при който стражът Дебърлиев нямаше добра видимост заради много защитници пред себе си. Вратарят се хвърли в неправилния ъгъл и видя как топката се оплита в мрежата му. Хебър можеше да инкасира и трети гол, ако не беше отличната намеса на Петър Дебърлиев при удар в близкия му ъгъл.

Хебър (Пазарджик) 0:2 Локомотив (София)
0:1 Стив Траоре (10)
0:2 Стив Траоре (80)

Стартовите състави:

Хебър (Пазарджик): 1. Петър Дебърлиев, 43. Жоао Сеско, 33. Стефан Цонков, 24. Лазар Марин, 75. Йохан Н'зи, 5. Мартин Михайлов, 10. Ангел Бастунов, 7. Георги Вълчев, 9. Николас Пенев, 17. Марк-Емилио Папазов, 14. Олексий Збун.

Локомотив (София): 24. Александър Любенов, 12. Бруно Франко, 93. Стефан Ламбезе, 4. Диме Димов, 26. Красимир Милошев, 31. Красимир Станоев, 20. Диого Тейшейра, 16. Симеон Мечев, 98. Стив Траоре, 45. Димитър Митков, 11. Карлос Франса.

 
 
Последвайте каналите ни в: