Полуфиналът за ФА Къп между Манчестър Юнайтед и Ковънтри (4:2 след дузпи, 3:3 в редовното време и след продължения) беше истинско дежа-вю за футболните фенове на Острова, но и ги постави пред един невероятен казус. Как така вратарят на „червените дяволи“ Андре Онана се отърва от наказание.

По време на четвъртфиналния реванш от Лигата на конференциите между Лил и Астън Вила стражът на „виланите“ Емилиано Мартинес получи жълт картон в редовното време, а след това и при дузпите, където се превърна в герой за отбора си.

Аржентинецът не беше изгонен заради двата жълти картона, тъй като при дузпите броенето започва отново и не се взимат под внимание санкциите от редовното време и продълженията. Мартинес обаче ще бъде наказан за първия полуфинал срещу Олимпиакос заради двата жълти картона.

Срещу Ковънтри Онана беше официално предупреден заради бавене на времето в 85-ата минута, когато отборът му водеше с 3:2. След това при дузпите 28-годишният камерунец също получи жълт картон. Заради правилото, приложено при Емилиано Мартинес, той също не беше изгонен.

Феновете в Англия обаче останаха изненадани от факта, че вратарят на Манчестър Юнайтед няма да бъде наказан за финалния мач срещу Манчестър Сити на 26 май на стадион „Уембли“.

Оказва се, че в турнира за ФА Къп наказанията за натрупани жълти картони картони отпадат след четвъртфиналите. Затова и Онана ще бъде на разположение на мениджъра на Ерик Тен Хаг в градското дерби срещу „гражданите“ на финала.