Момчетата от Лудогорец U17 записаха успех с категоричното 4:0 срещу Спартак (Плевен). Срещата от XXIII шампионатен кръг в Елитната група до 17 години се игра в комплекс „Гнездо на орли“.

Пръв във вратата на плевенчани се разписа Елисей Съров. Попадението дойде след подаване на Филип Гигов. Наско Янев удвои резултата за „орлетата“ с глава след центриране отдясно на Георги Пенев. На два пъти точен бе Филип Гигов, оформяйки крайното 4:0. Той оплете кълбото в противниковата мрежа след подавания на Александър Валеков и Светлин Кралев.

Добрата игра на „зелените“ разкри пред тях още куп възможности за увеличаване на преднината в резултата. До по-изразителна победа така и не се стигна след пропуснати 100-процентови голови ситуации на играчите в атака.

Поздравявам отбора за победата, продължаваме да работим в посока усъвършенстване на играта ни, коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът на Лудогорец U17 Мартин Цирков.

 

Децата на Лудогорец U13 записаха убедителна победа с 5:1 в шампионатен мач срещу дубъла на Спартак (Варна). Срещата от програмата на XVI кръг в Зонална група Варна се изигра в комплекс "Гнездо на орли".

Владимир Владимиров откри резултата след отлична комбинация. Второто попадение нанесе Панайот Панайотов след изпълнен ъглов удар и центриране на Владимир Владимиров. Борис Станчев оформи класическото 3:0, с което двата тима се оттеглиха на почивката. Голът, с който "зелените" поведоха убедително в резултата, падна след удар от далечно разстояние.

След подновяването на играта Арда Челек направи хубав пробив отляво и спомогна за четвъртото попадение за Лудогорец. Той намери съотборника си Владимир Владимиров, който успя за втори път да уцели очертанията на противниковата врата за 4:0. Самостоятелен пробив отляво на Денислав Петров завърши с хубав удар в далечния край, бележейки петото попадение за "зелените". В последната минута на срещата недобри позиции на защитниците на Лудогорец позволиха на нападателя на Спартак да остане сам срещу стража на "орлетата" Даниел Георгиев и да отбележи единствения гол за тима си.

"Орлетата" на старши треньора Емил Георгиев впечатлиха с овладените на много добро ниво футболни умения. Пред тях се разкриха още отлични ситуации за увеличаване преднината в резултата, които обаче останаха нереализирани. Сред тях бе и далечен удар на Александър Димитров, който срещна горната греда. Игрово време записаха и по-малките играчи в тима. Срещу връстниците си от Спартак успешно се изправиха родените през 2012 година Момчил, Валери, Антоний и Боян.

Получи се добра, резултатна игра, от която останахме доволни, коментира наставникът на Лудогорец U13 Емил Георгиев.