Крумовград победи Славия с 2:0 и влезе сред първите 6 в класирането.

Тимът обаче има мач повече от преките конкуренти Ботев(Пловдив) и ЦСКА 1948. Славия с актив от 33 точки изглежда сравнително стабилно, но преследвачите са близо. Срещата днес е игра на спортния комплекс в Коматево.

Първите десетина минути от мача  започнаха с  ниско темпо на игра и малко положения пред двете врати.

В 16-ата минута Чунг Нгуен До стреля с глава след центриране отдясно, но след рикошет, топката излезе в ъглов удар, след който Венцислав Керчев бе изпуснат, но не очакваше топката и тя просто рикошира в него, за да стигне до Янко Георгиев.

Най-опасното положение в мача дойде в 23-ата минута, когато Ренан стреля от воле, след като Мартин Георгиев изчисти топката при едно центриране от дълбочина. Светослав Вуцов спаси, но топката стигна до Патрик Луан, но неговият шут бе блокиран от Георгиев.

Десет минути след това Иван Минчев получи топката на дясното крило. Той бе в наказателното поле и върна назад към Емил Стоев, но той прати топката над вратата.

Крумовград нанесе  удар в 36-ата минута. Клайдер Машедо получи топката на левия фланг и центрира от дълбочина. Във вратарското поле на „белите“ от втора позиция се включи Серкан Юсеин, който бе забравен от защитата на Славия и необезпокояван вкара гол за 1:0.

Домакините осъществиха бърза и ефективна  атака през центъра в 44-ата минута. Матей Шимич подаде към Ренан, който намери Момчил Цветанов. Чико веднага подаде към Серкан Юсеин и той изведе Патрик Луан фронтално срещу вратаря. Вуцов излезе, за да блокира нападателя, но не успя да се справи и Луан порази вратата му.

В добавеното време на първото полувреме гол на Александър Колев не бе зачетен заради засада.

Второто полувреме  започна равностойно.

В 58-ата минута Емил Стоев опита да завърши една атака на Славия със задна ножица, но се провали в опита си.

Две минути по-късно Роберто Райчев показа добра техника на лявото крило, финтирайки Шимич, и стреля. Янко Георгиев спаси, но топката стигна до Мартин Сораков. При добавката нападателят не сгреши, но голът му не бе зачетен заради засада на Райчев при извеждащото подаване на Иван Минчев към него.

Крумовград можеше да вкара трети гол в 66-ата минута, но удар на Октай Юсеин мина покрай вратата на „белите“.

Вуцов се намеси чудесно в 79-ата минута, когато спаси нов шут на Октай Юсеин.

В 80-ата минута Славия удари греда, когато една избита топка от защитата на домакините стигна до Исак Соле. Той стреля от над 20 метра, но топката рикошира в левия страничен стълб, а при добавката Райчев стреля в аут.

Три минути по-късно се стигна до опасна ситуация, при която Вячеслав Велев и Иван Минчев влязоха здраво за една топка, като Велев удари жестоко Минчев в глезена и съдията Радослав Гидженов показа диркетен червен картон на украинеца.

След това имаше още малко бягане и толкова.