Шампионите от Балкан продължават своята непобедена серия под ръководството на старши треньора Васил Христов. “Зелените” триумфираха при гостуването си на Черноморец с 90:89 (25:33, 20:27, 26:12, 19:17) след кош със сирената на Мартин Сотиров. Ботевградчани изоставаха с 18 точки в хода на срещата и сътвориха героичен обрат през второто полувреме в зала “Бойчо Брънзов”.

Така Балкан записа петата си поредна победа в шампионата и заемат четвъртата позиция във временното класиране с баланс от 21 победи и 10 загуби, докато Черноморец остава на върха с актив от 25 успеха и 6 поражения.

Това бе първа загуба за Черноморец вкъщи от началото на сезона, като тимът може да съжалява за пропуснатата си голяма преднина. Изключително драматични бяха последните минути в срещата, в които ботевградчани поведоха при 86:88 след кош и фал на Димитър Димитров, но след това Христо Захариев отвърна с ключова тройка за 89:88. Имаше и технически нарушения на Травис МакКонико и на пейката на Балкан, но изпълнителите на двата отбора ги пропуснаха и така се стигна до победната стрелба на Мартин Сотиров.

Йордан Минчев се отличи с дабъл-дабъл от 24 точки и 13 борби за победата на Балкан. Димитър Димитров приключи с 20 точки, Сюприйм Хана наниза 13, а Майкъл Диксън реализира 11 точки.

Христо Захариев регистрира 26 точки и 5 борби за Черноморец. Шон Смит записа 14 точки и 11 борби, Травис МакКонико се разписа с 13 точки и 7 асистенции, а Андрей Иванов вкара 11 точки.

Последвайте каналите ни в: