Тази нощ от 4:30 часа българско време Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс ще излязат в директна битка за последното плейофно място в Западната конференция. Съперник на “кралете” ще бъде тимът на Ню Орлиънс Пеликанс, като двата отбора ще се изправят един срещу друг в зала “Смути Кинг Сентър” в Ню Орлиънс.

stage is set.  

Play-In Game presented by @kpthrive pic.twitter.com/1yqS5yqmD8

— Sacramento Kings (@SacramentoKings) April 19, 2024

“Пеликаните” не успяха да оползотворят първия си шанс за класиране в плейофите, след като загубиха от Лос Анджелис Лейкърс със 106:110 в двубоя за седмото място. Сакраменто пък изигра силен мач срещу Голдън Стейт Уориърс и след категорична победа със 118:94 продължи към най-важния си мач на сезона.

“Кралете” влизат в двубоя с леко психологическо предимство заради контузията на звездата на Пеликанс - Зайън Уилямсън, който получи травма в бедрото и няма да играе в двубоя с “кралете”. Това е голям удар за домакините, които губят най-влиятелния си играч, който само преди два дни вкара 40 точки в коша на ЛА Лейкърс.

Сакраменто обаче така и не успя да запише победа над Ню Орлиънс през настоящия сезон, след като загуби и петте си мача от този съперник. Четири от тях бяха от редовния сезон, докато петият бе от нововъведения In-Season турнир.

For the second consecutive season, the Bulls are playing the Heat for the 8 seed. pic.twitter.com/QOnmRFybxs

— StatMuse (@statmuse) April 18, 2024

От 2:00 часа пък ще стане ясен и последният плейофен участник в Източната конференция, където за останалото свободно място излизат тимовете на Маями Хийт и Чикаго Булс.

Последвайте каналите ни в: