Олимпиакос се класира за пръв път в историята си на полуфинал в европейски клубен турнир, след като елиминира Фенербахче от Лигата на конференциите след дузпи. Редовното време и продълженията на двубоя в Истанбул завършиха при резултат 1:0 за "фенерите", като така общият резултат от двата мача стана 3:3.

При дузпите под светлината на прожекторите излязоха двамата вратари. 29-годишният хърватин Доминик Ливакович показа класата си и спаси два от ударите от бялата точка, но вечерта бе на младия Константинос Цолакис. 21-годишният грък спаси три от дузпите на турския гранд и се превърна в герой за Олимпиакос, който ще спори с Астън Вила за място на финала. Бирмингамци също ликуваха след дузпи тази вечер, елиминирайки Лил.

Трибуните на „Шюкрю Сараджоглу“ избухнаха в 11-ата минута, когато Себастиан Шимански подаде към Ирфан Кахвечъ, който овладя топката на границата на наказателното поле и се разписа за 1:0. 

В добавеното време на първото полувреме Шимански се свлече в наказателното поле на Олимпиакос, като ситуацията бе преразгледана с ВАР и бе преценено, че няма основания да се отсъди дузпа.

В заключителните десетина минути от мача двата отбора си размениха по едно добро положение. В 81-ата Доминик Ливакович спаси удар на Йоргос Масурас, а при ответната атака гол на Мичи Батшуай не бе зачетен заради засада. До края двата отбора решиха да не рискуват особено и се стигна до продължения след 3:3 общ резултат от двата мача. 

В 103-ата минута Олимпиакос удари греда. След центриране на Константинос Фортунис, топката стигна до Висенте Ибора, който стреля с глава. Ливакович докосна топката, а след това тя срещна и десния му страничен стълб. Опасността остана пред вратата на домакините, но удар с глава на Давид Кармо бе изчистен пред голлинията от Александър Джику също с глава.

Фенербахче пропуля отличен шанс в 114-ата минута, когато Душан Тадич засече подаване на Миха Заиц, но прати топката над вратата на Константинос Цолакис.

Олимпиакос остана с десет души на терена, след като в добавеното време на второто продължение Андреас Нтой бе изгонен с втори жълт картон.

До края не падна гол и последва изпълнението на дузпи. Доминик Ливакович показа класата си и спаси два от ударите от бялата точка, но вечерта бе на Цолакис, който отрази три от дузпите на турския тим и по този начин подсигури класирането на Олимпиакос за полуфиналите.

Фенербахче - ОЛИМПИАКОС 2:3 при дузпите (1:0 в ред. време и след прод., 3:3 общ резултат)
1:0 Ирфан Кахвечъ (11)