Отборите на Уест Хам и Байер (Леверкузен) завършиха наравно 1:1 в реванша помежду им на олимпийския стадион в Лондон от ¼-финалите на Лига Европа. Така новият германски шампион продължи към полуфиналите на турнира с общ резултат 3:1 заради победата си с 2:0 на „БайАрена“ преди седмица.

„Чуковете“ напълно заслужено се оттеглиха на почивката с аванс, който дойде след гол още в 13-ата минута. Тогава Микаел Антонио се разписа с глава след центриране на Джаръд Боуен. Лондончани дори можеха да приключат първата част с по-голяма преднина, но Матей Коварш спаси удари на Мохамед Кудус, Антонио, Боуен и Владимир Цоуфал. От друга страна, в първите 45 минути гостите отправиха само един удар, дело на Нейтън Тела от голяма дистанция. През второто полувреме „аспирините“ поеха инициативата, но Боуен можеше да удвои аванса на Уест Хам. Въпреки това неговият удар в 60-ата минута се оказа неточен. Гостите се възползваха от това, тъй като в 89-ата минута резервата Джереми Фримпонг, нанесе удар, при който топката претърпя рикошет и влезе в съперниковата врата за крайното 1:1.

😳🇩🇪 Bayer Leverkusen are 44 games UNBEATEN this season....

Now officially won Bundesliga, in UEL semi-finals vs Roma, and also still have to play DFB Pokal final vs Kaiserslautern.

Mr Xabi Alonso. Big respect. 🔛🔝 pic.twitter.com/WnwFg9Q4bt

— EuroFoot (@eurofootcom) April 18, 2024

Така Байер се класира за полуфиналите, където ще играе срещу отбора на Рома, който отстрани Милан. Освен това Леверкузен постави рекорд със серията си от 44 поредни мача във всички турнири без загуба. Никой друг отбор от водещите пет първенства в Европа не може да се похвали с подобна серия в историята. Не на последно място, съставът на Чаби Алонсо съхрани шансове за требъл в края на сезона, който да бъде съставен от трофеите в Бундеслига, Лига Европа и турнира за Купата на Германия.

🔴⚫ Bayer Leverkusen is the first team from a big-five European league to remain unbeaten across all competitions for 44 games.

Mr Xabi Alonso. 🔥 pic.twitter.com/OMWk1g6b8w

— CentreGoals. (@centregoals) April 18, 2024
Последвайте каналите ни в: