ПАОК играе срещу Брюж в мач-реванш от четвъртфиналите на Лигата на конференциите. Резултатът до момента е 0:0. Тимът от Солун има да наваксва гол пасив от гостуването си в Белгия преди седмица. Този път Кирил Десподов е сред титулярите на гръцкия тим.

Домакините от "Тумба" ще се опитат за първи път в историята си да се класират на полуфинал в европейски клубен турнир.

Брюж спечели първата среща с 1:0, а през второто полувреме голмайсторът на тима Игор Тиаго пропусна дузпа. Бившият таран на Лудогорец получи и жълт картон на "Ян Брейдел", заради който ще пропусне днешния двубой.

През уикенда "синьо-черните" разгромиха с 3:0 шампиона Роял Антверп и се върнаха в битката за титлата в Белгия. ПАОК пък нямаше мач и се концентрира изцяло върху подготовката си за реванша тази вечер.

Десподов ще действа по десния фланг на атаката на ПАОК, отляво стартира Тайсон, а зад изнесения в предни позиции Брандън Томас ще играе Томас Мург. На пейката за домакините остават Андрия Живкович, Йоанис Константелиас, Мбвана Самата, Магомед Оздоев и Виейриня, които бяха титуляри в Белгия. Аут от състава на Разван Луческу заради контузии са защитниците Иван Несберг и Вилиам Трост-Еконг.

#Starting11 Our starting 11 against Club Brugge at Toumba Stadium #PreGame #PamePAOKARA #PAOKCLU #UECL #FightBack #varagons@europacnfleague pic.twitter.com/uL7erXh7IC

— PAOK FC (@PAOK_FC) April 18, 2024

За Брюж наказани освен Игор Тиаго са Брандън Мехеле и Максим де Каупер. Травми все още лекуват Симон Миньоле и Андреас Сков Олсен, което сериозно ограничава избора на старши треньора Ники Хайен. Той е подредил своя отбор в 5-3-2, като атаката водят Антонио Нуса и Феран Жутгла, а тримата в средата на терена са Рафаел Нвадике, Ханс Ванакен и Хуго Ветлесен, който отбеляза единствения гол в първия мач.

Show them what 𝐰𝐞'𝐯𝐞 𝐠𝐨𝐭! 💪 #PAOKCLU #UECL

— Club Brugge KV (@ClubBrugge) April 18, 2024

Публиката на "Тумба" създаде невероятна атмосфера, но тя не смути гостите. Още във 2-ата минута Жутгла беше изпуснат и влезе в наказателното поле, но след това реши да търси пас към свой съотборник и сгреши. В ответната атака Брандън Томас проби и центрира към Десподов, който не можа да уцели добре топката, а освен това се намираше в засада.

ПАОК имаше надмощие в средата на терена, но не рискуваше, а в няколко ситуации бранителите в черно-бяло сбъркаха при разиграването. В 18-ата минута Михал Скораш намери Жутгла, но неговият изстрел премина над вратата. Гостите се чувстваха все по-комфортно и пред Нуда се откри добър шанс, но неговият удар беше блокиран.

ПАОК разчиташе на дълги подавания към Десподов, но в повечето случаи те не стигаха до българския национал.

Последвайте каналите ни в: