Кейтлин Кларк бе избрана под номер 1 в драфта на женската Национална баскетболна асоциация (WNBA) в понеделник вечер в Бруклин (САЩ) от отбора на Индиана Фивър.

Изборът не беше изненада след удивителната последна година на 22-годишната Кларк в университета Айова, където тя счупи рекорда по отбелязани точки за всички времена на колежанското първенство - NCAA. Публиката в препълнената зала в Музикалната академия в Бруклин бурно аплодира, когато комисарят на лигата Кати Енгелберт обяви избора. Повече от 18 милиона застанаха пред телевизорите, за да гледат как Южна Каролина победи Айова в колежанския финал при дамите миналата седмица.

"Свидетели сме на повратен момент в спорта, на който може да сме свидетели за поколения. Готови сме за това", заяви Енгелберт.

Новият сезон в WNBA ще стартира на 14 май.

"В момента женската лига е изключително конкурентна. Всеки път, когато стъпиш на терена, ще има голямо съперничество", коментира Кейтлин Кларк.

"Толкова много отбори са препълнени с таланти. Трябва да бъдеш на ниво всяка вечер и точно това смятам да направя", добави баскетболистката.

Последвайте каналите ни в: