Треньорът на Барселона Шави Ернандес е убеден, че реваншът с ПСЖ от четвъртфиналите на Шампионската лига ще е много труден, въпреки че отборът му се наложи с 3:2 в първия мач на "Парк де Пренс" в Париж.

"За нас е много голяма възможност като клуб. Играем вкъщи, което е плюс - "Монтжуик" трябва да осигури магическа нощ, както "Камп Ноу" преди. Ще бъде като първия мач. Ще имаме висока дефанзивна линия, трябва да покажем характер, за да продължим. Мисля, че шансовете ни са равни. Те е един от най-добрите отбори и има един от най-добрите треньори в света", каза Шави на пресконференцията си.

"Педри и Гюндоган ми харесват и двамата. Ако има възможност да играят заедно. Приличат си, дават ни ритъм, последния пас", каза още треньорът.

"Ключът за успеха е колективът - в защита, в атака. Трябва да оставим кожата и живота си, за да победим", категоричен е той.

"Лапорта ми каза, че иска да остана. Това е важен момент за барселонизма. Президентът ни е фантастичен. Искаше да ни даде увереност, беше емоционален. Върнахме си надеждата, която ни липсваше през сезона", добави каталунецът.

"Много съм мотивиран, доволен и горд, че сме на четвъртфиналите и имаме възможност да стигнем полуфинал след 5 години. Не съм виждал нито един мач на ПСЖ при Луис Енрике, в който отборът не атакува. Така ще бъде и утре", категоричен е специалистът.

"Ще поздравя Дембеле. Хората обичат да показват това, което чувстват. Съжалявам, че си тръгна, беше в добра форма. Но нямам лоши чувства, ще го поздравя, защото го уважавам", каза той за френския национал.

"Гуардиола, Луис Енрике и Луис Арагонес са тримата треньорите, които най-много са ми повлияли", каза Шави.