Лудогорец спечели с 1:0 гостуването си на ЦСКА 1948 в Бистрица в мач от efbet Лига, който трябваше да се играе през есента, но заради ангажимента на "орлите" в Лига на конференциите беше отложен във времето.

Трите точки за тима на Георги Дерменджиев донесе Матиас Тисера, който реализира единствения гол в 82-ата минута. Успехът изстрелва шампионите на девет точки пред ЦСКА - София и на 11 пред третия Черно море, седем мача преди края на първенството, в т.ч. плейофите. ЦСКА 1948 пък продължава да няма победа в официален мач от декември 2023 г. Сред титулярите на "орлите" на стадион "Витоша" започнаха двама българи - Георги Терзиев и Тодор Неделев, като атаката водеше бразилският стрелец Руан Секо. По фланговете му помагаха Бърнард Текпетей и Рик Джонатан, а Неделев беше разположен за основното острие. Наставникът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев пък започна с осем българи в своята стартова единайсеторка, като опитните Антонио Вутов, Умарбаев и Бирсент Карагарен останаха на пейката.

Срещата започна при топло за сезона време и повече задържане на топката в полето на домакините. В 12-ата минута Тодор Неделев създаде първата опасност за гол. Бившата звезда на Ботев (Пловдив) изпълни опасно фаул отдясно, но вратарят на "червените" от Бистрица Петър Маринов реагира както трябва и изби в корнер.  В 19-ата минута Диниш Алмейда пропусна да открие резултата. Португалският централен защитник на Лудогорец посрещна с глава центриране отляво, но топката премина на около половин метър над вратата на домакините. В 25-ата минута Якуб Пьотровски отне топката от Педриньо, като "червените" имаха претенции за извършено нарушение от страна на поляка. Сигнал от съдията Валентин Железов не последва, което накара Радослав Кирилов да извърши фаул точно в центъра на игрището. Последва бърз пас на Тодор Неделев към Руан Секо, който напредна към рамката на Петър Маринов и стреля. Ударът на нападателя на шампионите обаче намери напречната греда.

В 36-ата минута Тодор Неделев нагласи топката на левия си крак и от средна дистанция потърси далечния ъгъл на рамката зад Петър Маринов. 23-годишният вратар на ЦСКА 1948 не мръдна и изгледа изстрела, който, за негов късмет, премина на сантиметри от целта. В началото на второто полувреме Талис пробва мерника си със силен шут, което принуди Серджио Падт да спасява мрежата си с плонж и избиване на топката. Веднага след почивката в игра за домакините се появи 16-годишният Марто Бойчев, за когото в Бистрица бяха дошли емисари на клубове от Западна Европа. В 48-ата минута Педриньо стреля покрай вратата на Лудогорец от изгодно положение.

Последваха по-спокойни минути на игрището, за да дойде 70-ата минута, в която Петър Маринов отново се прояви пред голлинията на ЦСКА 1948. Резервата в тима на Лудогорец Квадво Дуа стреля отблизо, но вратарят на домакините реагира отлично и спаси. В 82-ата минута гостите от Разград излязоха напред в резултата. Резервата Кайо Видал намери на голова позиция друга играч, появил се от скамейката след почивката - Матиас Тисера. Последва удар в мрежата на аржентинеца, а младият Марто Бойчев покри засадата при подаването на Видал - 1:0 за "орлите".

ЦСКА 1948 0:1 Лудогорец

0:1 Матиас Тисера (82)

Стартовите състави:

ЦСКА 1948: 1. Петър Маринов, 3. Росен Божинов, 7. Талис, 8. Педриньо, 10. Радослав Кирилов, 14. Теодор Иванов, 15. Симеон Василев, 19. Стив Фуртадо, 21. Емил Ценов, 22. Реян Даскалов, 87. Симеон Димитров.

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 3. Диниш Алмейда, 5. Георги Терзиев, 6. Якуб Пьотровски, 7. Рик Джонатан, 17. Франсиско Гомес, 24. Оливие Вердон, 30. Педриньо, 37. Бърнард Текпетей, 88. Тодор Неделев, 99. Руан Секо.

 
 
Последвайте каналите ни в: