Ботев Пловдив и Черно море завъртяха нулево реми на Колежа в мач от Първа лига. Канарчетата през цялата среща търсиха победата, но трудно успяваха да създадат чисти голови положения. Черно море от своя страна се отчетоха с няколко опасни контри, но и те не успяха да се възползват пълноценно и да реализират попадение. Главния съдия Железов за пореден път извади извън нерви жълто-черната публика и скамейката на домакините.

В 9-ата минута Ботев организира скоростна атака чрез Самуел Акере. Той подаде за гърба на защитата, а Мохамед Брахими изскочи и пробва удар по земя към далечния ъгъл. Иван Дюлгеров внимаваше и улови без сериозни проблеми. Последваха скучни минути пред двете врати, в които двата тима трудно организираха голови ситуации.

Черно море имаше отлична възможност за гол в 23-ата минута. Исмаил Иса остави Атанас Чернев зад себе си и влезе в наказателното поле. Нападателят загуби баланс, но все пак игра с топката, която се разходи на метър пред голлинията. В 26-ата минута Ивелин Попов се разходи пред дъгата на наказателното поле, докато защитата на гостите го гледаше безучастно. Последва шут на Попето, който премина встрани от вратата.

В добавеното време на първата част домакините имаха сериозни претенции за дузпа. Самуел Акере получи топката от Ивелин Попов и опита да шутира с левия си крак. Топката срещна ръката на Цветомир Панов, но сигнал на Валентин Железов не последва, както и намеса на ВАР.

В 47-ата минута Ботев отново погледна към вратата на противника. Уме Емануел стигна до аутлинията и подаде между малкото наказателно поле и точката за дузпа. Там Самуел Акере стреля от легнало положение, но твърде неточно. В 69-ата минута Уме отправи много слаб шут към вратата на Иван Дюлгеров. И двамата наставници опитаха да раздвижат нападенията си с включването в игра Атанас Илиев за Черно море и Георги Николов за Ботев. Те замениха съответно Исмаил Иса и Мохамед Брахими.