Професионалният боксьор Григор Саруханян ще се качи на ринга на 20-и април. Софиянецът ще участва в боксовата галавечер, организирана от Националния клуб на привържениците на Левски,  “Битки на духа”. Новината бе съобщена от mma.bg.

Съперник на българина ще бъде полякът Матеуш Трук, който има 14 победи в 16 профи двубоя. Трук е с близо 100 места по-напред от Саруханян в световната ранглиста в категория до 76 килограма. Битката между двамата през април обаче ще бъде в дивизията до 79 килограма.

"Много ми е трудно да свалям до 76 кг. В последния си мач свалих 12 кг, което ми изигра лоша шега. За момента повечето ми срещи са били на 79 кг., но след време може и отново да сваля на 76 кг.

Аз като цяло съм изчистен и имам доста мускулна маса. При смъкване на много килограми няма откъде да ги сваля и започвам да губя сила. След това не мога да възстановя за 24 часа."

"Това е първата крачка - искам да победя по-сериозен противник и да напредвам в ранглистата. Лесно е да се играе с по-слаби противници, но аз съм сериозен боксьор и винаги търся по-силни опоненти."

Последната битка на Саруханян се изигра през лятото на 2023-а. Нокаутьорът споделя, че това e било поради контузия на ръката.

"Лявата ми ръка беше много зле. Не можех да отварям дори вратата на колата с нея," сподели боксьорът за MMA.BG. "Имах сериозно възпален нерв, искаха да ми правят операция, но започнах лечение с инжекции, което отнемаше време.

Не съм спирал да тренирам, но не използвах лявата си ръка. Сега вече съм на 100% готов и се подготвям за голяма битка на 20-и април."

Последвайте каналите ни в: