Клубните първенства в Европа се завръщат с няколко големи сблъсъка, които са обект на анализ в днешното издание на „Контра“ от страна на журналистите на Sportal.bg Радослав Стойков и Васил Сумрачки и специалния гост на предаването - Георги Драгоев. В Англия лидерът във временното класиране Арсенал гостува на „Етихад“ на шампиона Манчестър Сити, като това е последният двубой за сезона, в който в директен сблъсък един срещу друг излизат два от трите отбора, водещи титанична битка за титлата в Премиър лийг.

Малко по-рано, на „Анфийлд“, Юрген Клоп ще се опита да постигне първа победа над Роберто Де Дзерби, който е един от треньорите, спрягани за негово наследници. Ливърпул няма победа в четири поредни мача с Брайтън, но при успех в неделя мърсисайдци ще си върнат първото място във временното класиране преди дербито на „Етихад“.

В Германия Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд) излизат в 135-ото издание на „Дер Класикер“. Баварците са в серия от 11 поредни мача, в които нямат загуба от „жълто-черните“. Двата отбора влязоха в добра форма преди паузата за националните отбори, като от тях отново се очаква зрелище с много голове, въпреки че този път залогът не е титлата в Бундеслигата.

В Испания Реал Мадрид посреща на „Сантиаго Бернабеу“ борещия се за четвърто място Атлетик Билбао, който има само една загуба в последния си 11 мача, а шест дни по-късно излиза във финала за Купата на Краля срещу Майорка. Карло Анчелоти няма да може да разчита на наказания Винисиус, но ще увеличи ли това шансовете на „лъвовете“ за първи успех в първенството на този стадион от 2005 година?

ГЛЕДАЙТЕ "КОНТРА"!

Последвайте каналите ни в: